Nina!
To jest Twój pierwszy model i jak na moje oko idzie ci doskonale .
Małe wybrzuszenie na wrędze! No cóż najlepszym się to czasem przytrafi .
Z tym barwieniem to jeżeli mogę coś zasugerować to raczej bym pozostał przy tej bejcy Dąb Rustykalny
No No. Ładnie to wygląda. Szkoda że to nie w skali 1:1, było by czym popływać w okresie letnim:) Pozdrawiam. Bardzo ładnie, czysto i starannie to wychodzi. Oby tak dalej trzymam kciuki i bacznie dalej obserwuje:)
Dziękuję wszystkim za dobre słowa, które nie tylko cieszą , ale i zachęcają do dalszej pracy.
Wykonałam podstawkę pod model i zajęłam się wręgami, i tutaj była dla mnie ciekawostka.Kiedy oglądałam film i zobaczyłam jak budowniczy wnoszą wręgi do prawie gotowej łodzi to się zdziwiłam.
Teraz też tak buduję i już mniej jestem zdziwiona.Jeżeli chodzi o dodatki do łodzi to myślałam o paru gadżetach typowych dla Wikingów, aby gdzieś tam w łodzi artystycznie się "poniwierały";)
Mam pytanie, czy gdybym miała bejcować to czy muszę dokładnie papierkiem ściernym wyczyścić, bo tak sobie myślę ,że w miejscach gdzie nawet w znikomych śladach jest klej może bejcy nie przyjąć.Kleju oczami nie widzę , ale i też on staje się po wyschnięciu niewidoczny, czyli może mnie spotkać niespodzianka w postaci jasnych plam ewentualnie jak potem temu zaradzić ?