Ja to robilem nieco inaczej - kazda literke napisu modelowalem oddzielnie i tak, zeby napis byl wypukly raczej, niz wklesly. (moj model jest w skali 1:98)
Tu masz link do tej metody:
http://www.ship.modelarstwo.org.pl/rzezba.htm
H.M.S. Victory
-
O: H.M.S. Victory
Dzięki za linka. Pomysł z klejem i acetonem super sprawa. Będę próbował dalej.
Pozdrawiam Michał.
Pozdrawiam Michał.
-
Witam. Pierwsza warstwa poszycia wyszlifowana . Czerwone obramówki furt działowych widoczne będą 1,5mm. Listwy na drugą warstwę są już pocięte i czekają na przyklejenie .Jasne pasy na burtach będą z dębiny a ciemniejsze z orzecha.
Pozdrawiam Michał.

Pozdrawiam Michał.

- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Bardzo ładnie ci to wychodzi. Jak rozumiem chcesz użyć różnego drewna na odwzorowanie lini. Chyba w relacji Adama była mowa żę przebieg kolorów pasów nie był taki jak przebieg poszczególnych desek
Pozdrawiam serdecznie Piotr
-
Wiem o tym ,nawet w tamtej dyskusji wtrąciłem swoje trzy grosze.;) Model Victorka robiony przeze mnie będzie raczej dekoracją kominka niż muzealnym eksponatem ,więc niektóre rzeczy nie będą zgodne z oryginałem. Kolejnym moim modelem też będzie Victory jednak tamten będzie robiony w sposób bardziej ortodoksyjny i raczej w skali do 72 .
Pozdrawiam Michał.
Pozdrawiam Michał.
-
Przykleiłem kilka listew drugiego poszycia. Listwy z zestawu grubością zbliżone były do okleiny i aż strach było je przyklejać. Zastąpiłem je listwami dębowymi 1,5mm oraz 2,5 mm orzech. Wstępnie wyszlifowany kadłub wygląda chyba o.k. :) Ozdobne listewki frezowane były na stole DREMELA .Po zakupie troszkę się nim rozczarowałem (lekkie luzy oraz blat z plastiku odlewanego nie splanowanego) ,ale w robocie spisuje się na 5
Pozdrawiam Michał.
.jpg)
Pozdrawiam Michał.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)