relacja z budowy PRIEDIESTYNACJI
- mirek
Re:relacja z budowy PRIEDIESTYNACJI
Witaj Marku bardzo się cieszę że, jesteś z nami :) Tu poczujesz się prawie jak w rodzinie :laugh: i nikt nie powie tobie "ale dałeś plamę " Z uwagą śledzę Twoją relację z budowy Priedestancji na PWM i myślę że fajnie by było gdybyś tu u nas rownież pokazał postępy prac przy modelu
Pozdrawiam Mirek Rybus
- Zbyszek
Mam pytanko jakich kolorów bejcy użyłeś do pomalowania kadłuba. Lub ewentualnie czym pomalowałeś.
Pozdrawiam!!!
- stefan
Do malowania zastosowalem bejce rustykalna spirytusowa w kolorze ciemny dab. Najlepiej bejce nakladac za pomoca kawalka gabki wychodzi w miare rowny odcien, i zwroc uwage brzy malowaniu mniejszych elementow nie mozna zabardzo nasaczyc drewna poniewaz bejca je bardzo deformuje, o czym sie przekonalem niestety przy malowaniu bocianiego gniazda w "Mayflowerze" To cholerstwo tak powykrecalo listewki ze musialem robic calosc od nowa a dodam jeszcze ze malowalem pedzelkiem i ni ezwracalem uwagi na to ile bejcy chlonie drewno, no ale czlowiek sie najlepiej uczy na bledach (szkoda ze swoich )
PS Chcialem zalaczyc fotke tej bejcy ale mam problem z zalaczaniem :mad:
PS Chcialem zalaczyc fotke tej bejcy ale mam problem z zalaczaniem :mad:
- Zbyszek
Dzięki mam taką bejce. Wczoraj miałem problemy z zalogowaniem, fotki udało mi się za pierwszym podejściem załączyć, później nie mogłem nawet ci odpisać. Radek musi chyba trochę pogrzebać w oprogramowaniu bo zdarza się to często.
Pozdrawiam!!!
- stefan
Zbyszek napisał:
No tak! Radek urlop sie skonczyl, wiec do roboty! faktycznie jest cos nie tak, ja niemam problemu z logowaniem lecz z zalaczaniem fotek (a troche nowych jest) W takim razie skoro nie bardzo to dziala(www.koga.net.pl) to ide popracowac przy modelu (i tu tez nie obywa sie bez problemow :()
PS jeszcze drobna sugestia z mej strony, jesli masz zamiar bejcowac model, to zamiast lakieru uzyj pokostu, nie obawiaj sie tego ze dlugo schnie, (okolo 7-8 dni, to chyba tez zalezy od temperatury otoczenia?) ze smierdzi to fakt! ale tylko jakies cztery dni (da sie wytrzymac :) )
Radek musi chyba trochę pogrzebać w oprogramowaniu bo zdarza się to często.
No tak! Radek urlop sie skonczyl, wiec do roboty! faktycznie jest cos nie tak, ja niemam problemu z logowaniem lecz z zalaczaniem fotek (a troche nowych jest) W takim razie skoro nie bardzo to dziala(www.koga.net.pl) to ide popracowac przy modelu (i tu tez nie obywa sie bez problemow :()
PS jeszcze drobna sugestia z mej strony, jesli masz zamiar bejcowac model, to zamiast lakieru uzyj pokostu, nie obawiaj sie tego ze dlugo schnie, (okolo 7-8 dni, to chyba tez zalezy od temperatury otoczenia?) ze smierdzi to fakt! ale tylko jakies cztery dni (da sie wytrzymac :) )
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Zbyszek napisał:
Witaj !!!
Otóż rzeczywiście pojawiają się czasami błędy podczas logowania i dotyczy to Internet Explorera. Nie dotyczy to FireFoxa aniz Mozilli. Ponieważ ta strona jest postawiona na Mambo CMS szukam cały czas rozwiązania problemu. Jako "obejście proponuję zrobić coś takiego: po "nieudanym" logowaniu na stronę, zamknij Internet Explorera, otwórz go ponownie i wejdź ponownie na stronę Kogi. Wtedy najprawdopodobniej automatycznie będziesz zalogowany. Ja oczywiście szukam rozwiązania problemu. Co do załaczników Stefana, to w jego ostatnich testach opisałem, co może byc przyczyną:
http://koga.net.pl/index.php?option=com_joomlaboard&func=view&catid=17&id=783#783
Mam nadzieję, że to pomoże.
A teraz pozdrawiam, Radek.
Dzięki mam taką bejce. Wczoraj miałem problemy z zalogowaniem, fotki udało mi się za pierwszym podejściem załączyć, później nie mogłem nawet ci odpisać. Radek musi chyba trochę pogrzebać w oprogramowaniu bo zdarza się to często.
Witaj !!!
Otóż rzeczywiście pojawiają się czasami błędy podczas logowania i dotyczy to Internet Explorera. Nie dotyczy to FireFoxa aniz Mozilli. Ponieważ ta strona jest postawiona na Mambo CMS szukam cały czas rozwiązania problemu. Jako "obejście proponuję zrobić coś takiego: po "nieudanym" logowaniu na stronę, zamknij Internet Explorera, otwórz go ponownie i wejdź ponownie na stronę Kogi. Wtedy najprawdopodobniej automatycznie będziesz zalogowany. Ja oczywiście szukam rozwiązania problemu. Co do załaczników Stefana, to w jego ostatnich testach opisałem, co może byc przyczyną:
http://koga.net.pl/index.php?option=com_joomlaboard&func=view&catid=17&id=783#783
Mam nadzieję, że to pomoże.
A teraz pozdrawiam, Radek.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- stefan
Witam! mysle ze problem z zalaczanie m fotek mamy za soba (Radek walczyl z tym chyba cala noc, i teraz pewnie odsypia?) no ale do rzeczy.
Mam urlop niestety pogoda jaka jest kazdy widzi :mad: wiec dozo czasu spedzam przy modelu od ostatniego posta troche przybylo tu i tam. Skonczylem relingi zewnetrzne, pomalowalem ambrazury od wewnatrz, na pokladzie przybyly trapy, kolkownice, pacholy i gretingi (jeszcze nie wszystkie) no i utknolem przy rufie...Zaczolem to "cus" tzn. jest tylna scianka z oknami pozostaly jeszcze boczne ale jakos mi to nie bardzo idzie :( wiec moze furty dzialowe?...

Mam urlop niestety pogoda jaka jest kazdy widzi :mad: wiec dozo czasu spedzam przy modelu od ostatniego posta troche przybylo tu i tam. Skonczylem relingi zewnetrzne, pomalowalem ambrazury od wewnatrz, na pokladzie przybyly trapy, kolkownice, pacholy i gretingi (jeszcze nie wszystkie) no i utknolem przy rufie...Zaczolem to "cus" tzn. jest tylna scianka z oknami pozostaly jeszcze boczne ale jakos mi to nie bardzo idzie :( wiec moze furty dzialowe?...

- stefan
fajnie sie te fotki wgrywa :laugh: to moze jeszcze jedna?

- Zbyszek
Stefan mam proźbę nie załączaj fotek bo się zaczynam jakoś tak marnie czuć, weź coś w końcu zrób nie tak aby było na co ponarzekać.
Pozdrawiam!!!
- stefan
hlehlehle! ponarzekac to zawsze mozna(nie trzeba nic psuc) no np. na pogode :mad: tfu!!! a wogle to nie wiem czego sie czepiasz :laugh: zamiast narzekac wez sie za robote! fajnie Ci idzie (tylko dlaczego tak wolno?...)
Kurcze... nie moge sie powstrzymac to zalaczanie jest takie super...
kolkownica fokmasztu z "takim czyms" do podnoszenia rei (chyba)

Kurcze... nie moge sie powstrzymac to zalaczanie jest takie super...
kolkownica fokmasztu z "takim czyms" do podnoszenia rei (chyba)