Tematem jest model taki jak na powyższym zdjęciu, którego pierwowzorem był model z zestawu firmy "CONSTRUCTO". Niektóre osoby znające mnie wiedzą, że pisałem o rozpoczętych pracach przy tym modelu. Wspominałem o tym w innych moich relacjach do których odsyłam tych, którzy nie są w temacie : http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,31363/catid,526/
Tyle wstępu.
Będąc na urlopie w domu w Polsce porobiłem kilka zdjęć następcy pierwszej Elby. Chciałbym zaprezentować te fotki z jednoczesnym apelem o pomoc w zdobyciu kserokopii planu montażowego pochodzącego z powyższego zestawu.
Prezentowany model jest dwukrotnie większy niż zestawowy i budowany w zasadzie z pamięci i posiadanych zdjęć pierwszego. Jest to trochę "upierdliwe", dlatego jeżeli ktokolwiek widział i ktokolwiek wie, gdzie można uzyskać ksero planu montażowego? Będę bardzo wdzięczny.
Model nie jest malowany a kolorystykę modelu uzyskuję stosując różne gatunki drewna co widać na poniższych fotkach.

Dostałem przesyłkę z kogi gretingi i bloczki - REWELACJA !!! "CONSTRUCTOWE" się nawet nie umywają do naszych - polskich - kogowych.