Na fotkach wyłapałem już kilka błędów, jakie zrobiłem przy montażu bloczków i stropów :blush: . Będę musiał te bloczki wymienić.
Kolejny babol - otwory odpływowe za wysoko (trzeba będzie uwzględnić przy poprawkach).
Pozdrawiam
Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Żagielki są, na razie poszyte i jeszcze trochę herbatki musi upłynąć, żeby nabrały patyny ;) , trochę lików (wolnych, szotowych), brasów itd. itp.,
no i muszę jeszcze trochę wiedzy łyknąć, coby wyszło to najlepiej
Próbki pracy z herbatką, próbka z likliną.
Przy modelu (niestety) jest jeszcze sporo pracy. Na razie przedstawiam model i detale na dzień dzisiejszy. Jak skończę (prezentację), relację będę prowadził na bieżąco.
Ps. Pozdrawiam kolegę z Elbląga. Od kilku sezonów reprezentowałem BowlingClub BC Hetman Elbląg w Suprolidze Bowlingu Sportowego
(ostatni sezon w I lidze, ale wygraliśmy baraże i w tym sezonie znów Suproliga :)).
Pozdrawiam
Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
No kolego,odwaliłeś kawał dobrej roboty.
Też budowałem tego galeona.Wydawało mi się,że mój to już szczyt modelarstwa.Ale ja poszedłem na łatwiznę i większą część ego modelu budowałem w/g instrukcji wydawnictwa.Teraz wiem,że mogłem się bardziej przyłożyć.
pozdrawiam!!!
Dzięki Jurek. Załóż relację i pokaż swój model. Spróbujmy przełamać opinię, że jest to nieciekawy model ;) .
Kolejna (ostatnia) transza fotek przedstawiających model (to co zrobiłem do dnia dzisiejszego).