Teraz to i nawet Siergiej Bubka jej nie przeskoczy :D a co dopiero takie smoczysko jak ja :(.
A ja juz myslalem ze zestawowa szalupa jest ok :/.
Pozdrawiam
Grzesiek
W porcie DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni ALBATROS 1/55 - Constructo -a ze 45% - zawieszona do czasu wyzdrowienia :( W kolejce: Santissima Trinidad 1/90 DeAgostini CSS "Alabama" RC 1/48 - wlasny wyrob (mam nadzieje)
No Panie Admirale bardzo fajna robota . Już wiem gdzie zgłosić się o zrobienie szalupy . Taką robotą wykasujesz wszystkich co robią ST . Teraz będą się bali pokazywać co zrobili ;) . Pozdrawiam .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Ja tam się nie boje. Ja robiłem na modłę zestawu Szalupy kapitańskiej Santisma Trinidad Altesanta Latina a opracowywali ją na podstawie dokumentacji. Brakuje jej jeszcze paru elementów ale tak w efekcie końcowym mniej więcej będzie wyglądać. Nie umniejszając wkładu pracy jaki Karex włada i jaki efekt uzyskał to na pewno nie spowoduje tego żeby ktoś się z pokazywaniem elementów wykonanych do ST bunkrował. Jak wiadomo Karex jest poza konkurencją :-)Hehehe . Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Nawet nie wiedziałem, że biorę udział w jakiejś rywalizacji. Ale skoro robię poza konkurencją, to wziąłem się za detale nadobowiązkowe i niestety błędne
UWAGA!!! DECYDUJĄC SIĘ NA STUDZIENKI, NIESTETY POPEŁNIŁEM NIEZAWINIONY BŁĄD,
GDYŻ W LATACH 1769 - 1805 ICH NAJPEWNIEJ NIE BYŁO.
WYMYŚLIŁ JE SZKUTNIK JOHN COW W LATACH 1820., A ZOSTAŁY WPROWADZONE W ROYAL NAVY W POŁOWIE XIX W.
Kontynuacja
Wykonałem pierwsze detale centralnych szybów (studzienki - taka nazwa wynika z artykułu p. Gerlacha)
będą się one znajdować między 3 a 4 ławką, tu też będzie kołowrót.
Wykonałem detale obejm masztów i wkleiłem w ławki.
__________________ cdn.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2020, 15:05 przez Karrex, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux