Nuestra Senora de Guadalupe

Opisy budowy jednostek żaglowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mirek77

O:Nuestra Senora de Guadalupe

Post autor: Mirek77 »

Dziś sobie porzeźbiłem.Wyszło jak wyszło.Jestem średnio zadowolony.Może jeszcze co nieco pozmieniam.Wygląda to tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
myszor

Post autor: myszor »

Witaj . A z czego Ty to robisz ? Z polistyrenu ? Jak tak to szczęściarz z Ciebie bo ja muszę wsio robić z drewna i to mnie wykańcza :( Jak na pierwszy raz to ładne . Ważne że robisz i nie opierdzielasz się tak jak ja .
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
Mirek77

Ech marny ze mnie rzeźbiarz.Trochę pozmieniałem.Moim problemem jest to, że korzystam tylko z kiepskich zdjęć modelu, który mimo że wykonany jest w skali 1:20 to rzeźby ma słabe.Nie bardzo jest się na czym wzorować więc improwizuję.Tak to teraz wygląda.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
myszor

Witaj a Klubie :) . Nie ma to jak budowa modelu z rycin i kiepskich zdjęć . Ja też borykam się z tym i całkowicie Cię rozumię . Ale zobacz jak przy tym mózgownica musi pracować aby coś tam wystrugać . Po budowie modelu z rycin plany to będą dla Ciebie " Pikuś ". Dobrze idzie . Nie narzekaj . Jak złocisz te rzeźby to po co maltretujesz się w drewnie ? Nie lepiej użyć jakiejś masy plastycznej ?

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
Mirek77

Kosz dziobowy-ciąg dalszy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mirek77

Zacząłem strugać lwa:sick: Materiał może nie najlepszy, bo to olcha, ale za to z mazurskich lasów:) .Miała posłużyć do wędzenia, ale troche udało mi się uratować.

Obrazek
moje skromne narzędzia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn.
Awatar użytkownika
Mitenka

Post autor: Mitenka »

Witam. Widzę, że używasz srebrnych ostrzy wymiennych w swoim nożyku. Proponuje sprawdzić sobie ostrza czarne firmy Olfa. Są one zdecydowanie ostrzejsze i zwłaszcza do rzeźbienia przydatniejsze. Niestety łatwiej się tępią niż tradycyjne ostrza ale coś za coś. W załączeniu zdjęcie takiego ostrza ściągnięte ze strony producenta.
Obrazek
Mitenka

W stoczni: San Juan Nepomuceno AL
myszor

Dziobaj , dziobaj Mireczku . Napewno Ci wyjdzie lapsza Godzilla niż mi . Łatwiej byłoby abyś miał też rysunek z góry tego lwa . Ja wycinałem dwa kontury-boczny i górny rzut . Nie jest to łatwe ale dasz rade . Dobre są frezy dentystyczne . Powodzenia w świecie rzeźb :)

Awatar użytkownika
Mirek77

Lew powoli się robi, a w międzyczasie zrobiłem wieńce wokół otworów armatnich.Wykonałem jeden wzór, zalałem silikonem, a później wykonałem odlewy w ilości 12 szt.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mirek77

Galion- ciąg dalszy.Z profilu wygląda całkiem dobrze.Z przodu wygląda na uśmiechniętego,ale ogólnie jestem zadowolony.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ