Powolutku ale do przodu, w moim przypadku materiał trzeba stworzyć od podstaw.
Z początku zakładałem jedną warstwę ale, raz że nie było by to stabilne po drugie teraz wymiary grubości są poniżej normy a gdzie szlifowanie. Dlatego będzie jeszcze jedna warstwa, pójdzie szlifowanie -dopieszczanie tak że uzyskamy nie dosyć że sztywność to i odpowiednią grubość.
Budowa Drakkera Wikingów z Roskilde
- waldek
- waldek
Re: Budowa Drakkera Wikingów z Roskilde
Kulę po sobie uszy, a jednak bez kopyta się nie obejdzie.
Troszeczkę drgnęło.
Troszeczkę drgnęło.
Pozdrawiam Waldek
- jaxa
A ja śledzę z zainteresowaniem i czekam na kolejne posty w relacji.
Jak dla mnie wniosłeś powiew świeżości i zainspirowałeś do poszukiwań (jak sądzę nie tylko mnie), więc jeśli mogę Cię prosić - nie rezygnuj z tej relacji i kontynuuj pracę nad tą łódką.
Jak dla mnie wniosłeś powiew świeżości i zainspirowałeś do poszukiwań (jak sądzę nie tylko mnie), więc jeśli mogę Cię prosić - nie rezygnuj z tej relacji i kontynuuj pracę nad tą łódką.
- waldek
Nie mam zamiaru rezygnować z budowy, teraz zacząłem pracę nocną i narazie nie mogę się poukładać.
Dlatego jest zastój, wierzcie mi ja nie oczekuję pochwał bo wcale mnie one nie satysfakcjonują. Wręcz odwrotnie włącza się alarm, to takie moje zboczenie zawodowe. W pewnym sensie dostałem zniechęcenie aby co kolwiek pisać, ponieważ tutaj są naprawdę fachowcy i wnieść coś nowego graniczy z cudem.
Tu w Danii naprawdę jest problem z dostaniem materiału modelarskiego, w sklepach są tylko gotowce, typu helikoptery, łódki samoloty, samochody oczywiście zdalnie sterowane i nic więcej.
Dlatego jest zastój, wierzcie mi ja nie oczekuję pochwał bo wcale mnie one nie satysfakcjonują. Wręcz odwrotnie włącza się alarm, to takie moje zboczenie zawodowe. W pewnym sensie dostałem zniechęcenie aby co kolwiek pisać, ponieważ tutaj są naprawdę fachowcy i wnieść coś nowego graniczy z cudem.
Tu w Danii naprawdę jest problem z dostaniem materiału modelarskiego, w sklepach są tylko gotowce, typu helikoptery, łódki samoloty, samochody oczywiście zdalnie sterowane i nic więcej.
Pozdrawiam Waldek
- waldek
Następne fotki proszę.
- Załączniki
-
- Nowy-2.jpg (229.93 KiB) Przejrzano 5813 razy
-
- Nowy-1.jpg (168.06 KiB) Przejrzano 5813 razy
Pozdrawiam Waldek
- waldek
Stocznia gotowa, choć nie najwyższy krzyk mody.
Pozdrawiam Waldek
- waldek
- jaxa
Re: Budowa Drakkara Wikingów z Roskilde
Tak patrzę sobie na te wręgi (już poprzednio zwróciłem na to uwagę) i zdaje się, że są zbyt proste. Co prawda akurat w tej łodzi nie były zbyt obłe, ale nie aż tak proste !!! Mam chyba te same plany (oznaczenia identyczne) i tam wyglądają one tak:
- Załączniki
-
- oseberg_wregi.jpg (26.11 KiB) Przejrzano 5612 razy
- waldek
Powolutku koledzy a gały wyjdą Wam z orbit. Może i klucz wiolinowy jako rzekłeś. ale do finiszu daleko, wiec to co teraz widać nie zawsze będzie końcowym efektem. Wręgi wykonuje zgodnie z Twoimi planami Jaxa, co do tysięcznej milimetra. Ujęcie fotograficzne jest od góry więc nie widać dokładności.
Ale wielkie dzięki za rady, takich mi trzeba.
Ale wielkie dzięki za rady, takich mi trzeba.
Pozdrawiam Waldek
-
Waldek , ja trzymam kciuki bo zaczynasz robić tak jak Bozia przykazała . Cieszy mnie to ze nie obraziłeś się i chcesz zbudować fajny zapałczany model .
Powodzenia
A tak przy okazji to zdjęcie z mojego awatara , było robione w Helsingor na plaży . Bardzo lubię Danie
Powodzenia

A tak przy okazji to zdjęcie z mojego awatara , było robione w Helsingor na plaży . Bardzo lubię Danie

Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, 14:47 przez myszor, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .