Czarna Perła

Opisy budowy jednostek żaglowych
myszor

Czarna Perła

Post autor: myszor »

Witam .
Kupiłem sobie pierwszy numer kolekcji bom zobaczył w kiosku "RUCH".
Dokupiłem też młotek i zamierzam budować ten model .
Będzie on bratnią duszą Brazowego Willusia .
Więc mam pytanie . POMOŻECIE ??
Bo nigdy nie budowałem żaglowca ze zestawu i nie wiem czy w tą sklejkę mogę wbijać gwoździe ?
Czy mleczko wikolowe zda egzamin ?
Liczę na Waszą pomoc .
Tera czekam na drugi numer .
Ale to fajne jest :D
Załączniki
images.jpeg
images.jpeg (10.56 KiB) Przejrzano 7304 razy
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
Romanov

Re: Czarna Perła

Post autor: Romanov »

Wstydze się

Z wielkim szacunkiem i poważaniem
oddany sprawie
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, 23:07 przez Romanov, łącznie zmieniany 1 raz.
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
Awatar użytkownika
Angoku

Post autor: Angoku »

Ja osobiście zamówiłem prenumeratę tego. Nie wiem co będzie z tego modelu, ale mimo wszystko fajnie jest się zagłębić w tematykę Piratów z Karaibów, których uwielbiam. Dlatego Czarna Perła od początku mnie zainteresowała, mimo że to te hattchett czy jakkolwiek się to pisze.
Na chwilę obecną mam chyba 5 pierwszych numerów. Na początku lutego powinienem otrzymać 4 kolejne ;)
myszor

Post autor: myszor »

Ta Pani w Kiosku mnie oszukała ! Sprzedała mi numer 8 !
Jejku , gdzie ja teraz dokupię numery 1,3 ,4,5,6,7?
Tera szwogier przyniósł mi numer 2 :D
Mam już dwa !
W poniedziałek idę kupie pilnik i piłę .
Załączniki
01bp68.jpg
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
Leon27

Post autor: Leon27 »

A ja już mam przysłane do 10 numeru ja nie wiem jak tam to HAHETTE działa że jedni mają do 5 jedni z kiosku do ósmego. Tak czy siak wychodzi mi z tego batyskaf nijak nie podobny do tego okrętu z filmu. Co robić ? Chyba się do tego nie nadaję. A wcześniej też jak koledzy powyżej kupiłem se młotek i klej SZTOLARZ. Trzyma jak cholera że jak coś źle skleiłem to nijak tera oderwać nie idzie. Chyba będę musiał dokupić te sklejone numery od nowa i skleić jak należy. Od kiedy znalazłem tą http://www.koga.net.pl to od razu wszystko wiem co i jak. Nie bójcie się !!! Nie będę Was koledzy męczył pytaniami !!! Po prostu sobie poszukam. Do upartych świat należy. Może za 2 startem coś mi się tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
Angoku

Post autor: Angoku »

leon27 - masz już do 10 ?! czuję się oszukany! :( No nic, będę sobie spokojnie czekał na te swoje numery. Ale faktycznie, przy składaniu szkieletu też już zauważyłem, że jakoś dziwnie ta ichniejsza Czarna Perła wygląda.
Z tego co czytałem, to możesz zadzwonić do Hatchett i zamówić numery które już wyszły, więc myślę, że masz jeszcze okazję zdobyć zaległe :)
Awatar użytkownika
Borysio

Post autor: Borysio »

WITAJCIE PANOWIE !
Niektórzy z Was już wiedzą, że jestem NOWY na Kodze. Jak widzicie, staram się jak mogę i próbuję nieśmiało wkradać się w Wasze grono
Otóż ...
Uznałem, że mój Awatar szczególnie predysponuje mnie do zainteresowania się Czarną Perłą. Zainteresowałem się, a tu niespodzianka:
HACHETTE zakończyło prenumeratę na zasadach promocyjnych Czarnej Perły. Zainteresowanych proszą o kontakt z Biurem Obsługi Klienta: 067 210 86 50.
Rano spróbuję dowiedzieć się o co im chodzi. Pewnie o pieniądze !
POZDRAWIAM: Ryszard
--------------------------
"Zaletą, która należy do najważniejszych, jest duża wartość dydaktyczna modelarstwa ..." - Andrzej Samek
BigPapaVader

Post autor: BigPapaVader »

Czyli pewnie chodzi o to, że nie dadzą już gadzetów jakie dorzucali do 3 czy 4 pierwszych przesyłek. Ale pewnie zaprenumerować można.
Awatar użytkownika
Borysio

Post autor: Borysio »

Jednak nie myliłem się. Chodzi im pieniądze. Owszem można zaprenumerować, ale już po wyższej cenie. Dotychczas była to cena promocyjna. Z gadżetami to nie wiem.
--------------------------
"Zaletą, która należy do najważniejszych, jest duża wartość dydaktyczna modelarstwa ..." - Andrzej Samek
Awatar użytkownika
pawel2123

Post autor: pawel2123 »

Witam Koledzy :-) Też składam sobie Czarną Perłę, mam już 9 numerów w środę ma wyjść 10-ty :-) z pokryciem pierwszego pokładu oraz ściankami :-) Piszą też, że zaczniemy już malować statek :-) Chyba będzie trzeba kupić swoje farbki... A myślałem ze za te 2500 zł to już wszystko zapewnią :-/

Co do podobieństwa statku do oryginału to chyba jest największa ze wszystkich modeli Czarnej Perły bo Amati jako jedyna firma dostała licencje Walt Disney'a :-] A więc polecam :-)

Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ