C.d lawety.
Fleuron - wycinek pokładu 1 :24
- Piotras
- Piotras
Re: Fleuron - wycinek pokładu 1 :24
Kolejne pierdołki.
Musiałem dorobić 2 haki:
Musiałem dorobić 2 haki:
- Sance
- mjk
Czy mógłbyś dokładniej opisać jak zrobiłeś okucia (kausze?) umieszczone w oczkach haków - na foto zaznaczone strzałką.
Pozdr.
Marek Kasprzak
Pozdr.
Marek Kasprzak
- Piotras
tak myślałem czy nie pokazać krok po kroku jak to zrobiłem ale myślałem że to nic nie zwykłego. Wszystko pokaże Ale dopiero w poniedziałek bo tu w Ustce nie mam całego swojego majdanu więc proszę o cierpliwość. Sposób jaki wymyśliłem jest prosty i jak dla mnie zadowalający.
- Piotras
Zapomniałem pokazać jak wykonałem kausze więc zrobię to teraz.
Takich narzędzi potrzebowałem do ich wykonania:
Do wykonania kausz użyłem to co miałem pod ręką. W tym przypadku rurka mosiężna o śr. zew. 2 mm i wew. 1,2 mm. Odciąłem odcinki o dł. ok 2,5 mm.
Do "rozklepania", zagięcia końcówek rurki użyłem pilniczka iglaka który był zakończony małym stożkiem.
Następnie na mini kowadełko i zagiąć końce rurki przy pomocy iglaka i młotka. Raz jeden koniec raz drugi.
To jeszcze w trakcie zaginania.
I powstaje taka oto mini kausza.
Nie jest to technologia rodem z NASA, ale spełnia moje oczekiwania.
Takich narzędzi potrzebowałem do ich wykonania:
Do wykonania kausz użyłem to co miałem pod ręką. W tym przypadku rurka mosiężna o śr. zew. 2 mm i wew. 1,2 mm. Odciąłem odcinki o dł. ok 2,5 mm.
Do "rozklepania", zagięcia końcówek rurki użyłem pilniczka iglaka który był zakończony małym stożkiem.
Następnie na mini kowadełko i zagiąć końce rurki przy pomocy iglaka i młotka. Raz jeden koniec raz drugi.
To jeszcze w trakcie zaginania.
I powstaje taka oto mini kausza.
Nie jest to technologia rodem z NASA, ale spełnia moje oczekiwania.
- Piotras
Dotarł materiał więc i praca ruszyła dalej.
Złożone na sucho.
Złożone na sucho.
- Piotras
Działo skończone i pokryte miksturą od Mirka, choć jak na zdjęcia patrze to tego efektu nie widać, ale drewno nabrało super koloru i mi się bardzo podoba.
-
Pięknie .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .