Dar Pomorza

Opisy budowy jednostek żaglowych
lukaszpno

Re: Dar Pomorza

Post autor: lukaszpno »

tutaj już zrobione niemalże obicie kadłuba jeszcze nie szlifowany był wtedy. klej na zdjęciu UHU Cool szybki klej express polecam przy robieniu takiego modelu ale jest bardzo elastyczny, czasami aż za i trzeba mieć jakieś pomocne twarsza kleje które jak zaschną to tej elastyczności nie mają
Załączniki
Zdjęcie0089.jpg
lukaszpno

Tutaj takie zdjęcie ogólne. Maszty są tylko wsadzone w miejsca gdzie będą. jest to 1/3 masztów ponieważ składają się z trzech części. na zdjęciu widać także moje poprzednie modele na samej górze grimmershorn koło 75cm ( niemiecki lodołamacz) zdalnie sterowany oczywiście. miałem 15 lat jak go zrobiłem czy coś w tym stylu jak by ktoś chciał jakieś konkretniejsze fotki mojej dziecięcej fantazji i nie dociągnięć to mogę wrzucić xD na środku missisipi western river koło 115cm robiony z modelarza którego mam dwa egzemplarze ponieważ za pierwszym razem sprzedający mnie wykiwał i nie były kompletne plany. model zrobiony z balsy malowany bejcami i lakierowany Lakierem do pokładów jachtowych także zdalnie sterowany i na pierwszym planie dar pomorza który ma być czymś mega;]
Załączniki
Zdjęcie0116.jpg
lukaszpno

Tutaj jest troche więcej już na nim ale też maszty i bukszpryt tylko powkładane w swoje miejsca, ster założony wstępny nie oszlifowany do końca i narazie to tyle więcej zdjęć wrzuce nie długo bo nie mam jak zrzucić z tel.

Sorki za jakość pod ręką do robienia zdjęć mam tylko telefon

Pozdrawiam;]
Załączniki
Zdjęcie0153.jpg
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

lukaszpno pisze:Tutaj jest troche więcej już na nim ale też maszty ..
Sorki za jakość pod ręką do robienia zdjęć mam tylko telefon

Tu masz podobną relację. Może się przyda.
viewtopic.php?f=7&t=45152
Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, 13:28 przez RomekS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kazek

Post autor: Kazek »

zdjęcia tragiczne widać że coś robisz ale o jakości trudno tu mówić lepiej daj sobie spokój aż będziesz miał aparat bo szkoda naszych oczu i nie musisz wrzucać każdego zdjęcia w osobnym poście no chyba ze chcesz sobie postów nabić :D
Pozdrawiam Kazik :)
lukaszpno

to kolejne wstawie lepszej jakości za jakiś czas jak zrobie i nie chciałem nabić postów.
Jeśli ktoś by miał zdjęcie tej częsci co na początku pisane o niej było to nadal byłbym wdzięczny
pozdrawiam
Awatar użytkownika
ryka1

Post autor: ryka1 »

Mimo kiepskiej jakości zdjęć widać, że będzie to "kawał" modelu. Będę śledził z zainteresowaniem postęp prac.
Pozdrawiam Rysiek
Awatar użytkownika
paniol2005

Post autor: paniol2005 »

Kawał ciekawego modelu - mnie osobiście sterowanie żaglami i rozmieszczenie RC interesuje.
Przy tej jednostce nie obedzie się bez miecza z balastem - by nie dryfowała.

Ale te fotki , to moim skromnym zdaniem brak szacunku dla forumowiczów - szajs.
Jeśli mamy Cie traktować poważnie , Ty nas też tak traktuj.
Powodzenia w budowie , siadam w 2-gim rzędzie - bo pierwszy już zajęty . :)
Pozdrwiam - Tomek
lukaszpno

Witam.
Mam pytanie prosił bym o pomoc ewentualnie doradzenie odnośnie żagli.
Wiele osób robi żagle z różnych materiałów typu bawełna i wiele innych co mają pod ręką i ładnie wygląda ale to do modeli stojacych.

Pytanie mam z jakiego materiału zrobić żagle żeby nie było przewiewne? wniknąłem ogólnie w temat i można je zrobić z cienkiej kalki przezroczystej, nylonu, dacronu. Chciałbym aby były jak najbardziej realistyczne, materiał do spadochronów może. no i żeby tkanina była dostępna do kupienia. Proszę o pomoc
mariansz

Post autor: mariansz »

Przepraszam jestem z Czech i uważałem ze ta strona jest poświęcona wszystkim kto buduje ten statek, jeśli to taki problem usuwam swoje zdjęcia.
ODPOWIEDZ