Goto Predestinatsia 1701 1:50
- ryszardw
Re: Goto Predestinatsia 1701 1:50
Przepięknie .Widać ze masz spory park maszynowy .Proponowałbym Ci przykręcić model do podstawki długą śrubą do stępki .Ja tak robię i mam pewność ze przy chwytaniu podstawki model nie wypadnie .Byłem świadkiem kiedy na mistrzostwach próbowano model przestawić i się zsunął .Uległ uszkodzeniu .Szkoda by było żeby tak pięknie wykonany model się zniszczył.Gratuluję precyzji .R
- Mumin
Daro_Buko pisze:Cześć, dziś kilka zdjęć z wykonania podstawki.
Model prześliczny, ale od tego napisu oczy pękają. Błagam, zrób oryginał (Гото Предестинация) albo polskie tłumaczenie (Predestynacja), w ostateczności fonetycznie po polsku (Goto Priedestinacja, chociaż też nie wygląda za ładnie)... Ta "nadsia" naprawdę boli
- Daro_Buko
Cześć.
Dziękuję za oceny i uwagi. Wybierając treść na podstawkę, oparłem się na nazwie okrętu, która widnieje na planach, które posiadam. Są to plany niemieckie.
Zapis "Goto Predestinatsia" jest zgodny z zasadami angielskiej transliteracji, rzeczywiście polskie reguły nakazywałyby zapisać to trochę inaczej.
Zastanawiam się, czy wykorzystanie nazwy w języku rosyjskim "Гото Предестинация" nie przysporzy więcej problemów, gdyż przynajmniej dla części osób taki zapis będzie niezrozumiały.
Będę nad tym myślał.
Pozdrawiam Darek.
Dziękuję za oceny i uwagi. Wybierając treść na podstawkę, oparłem się na nazwie okrętu, która widnieje na planach, które posiadam. Są to plany niemieckie.
Zapis "Goto Predestinatsia" jest zgodny z zasadami angielskiej transliteracji, rzeczywiście polskie reguły nakazywałyby zapisać to trochę inaczej.
Zastanawiam się, czy wykorzystanie nazwy w języku rosyjskim "Гото Предестинация" nie przysporzy więcej problemów, gdyż przynajmniej dla części osób taki zapis będzie niezrozumiały.
Będę nad tym myślał.
Pozdrawiam Darek.
- Dziecko
- Lokalizacja: {"name":"Polska starogard gda\u0144ski","desc":"","lat":"","lng":""}
Albo napisy wymienne,
(dziurka na napis, od nastroju zmieniany)...
Jest to tylko moje subiektywne zdania, nikomu tego nie narzucam.

Jest to tylko moje subiektywne zdania, nikomu tego nie narzucam.
- Leon27
Skąd się bierze takie ładne hebelki ? Piękne są. Ja z takimi to bym chyba spał 

- Daro_Buko
Cześć, dziś wpis typu: stan prac po 3 latach budowy.
Prawdę mówiąc znudziła mi się już ta ruska łajba, już nie mogę się doczekać Ambitnego na ościach.
Leon27 - tutaj link do hebelków: https://www.rutlands.co.uk/pp+hand-tool ... nes+b09124
Prawdę mówiąc znudziła mi się już ta ruska łajba, już nie mogę się doczekać Ambitnego na ościach.
Leon27 - tutaj link do hebelków: https://www.rutlands.co.uk/pp+hand-tool ... nes+b09124
- ryszardw
Super robota .Dokończ GP a potem bierz się za inny model .Ja po 9 latach miałem serdecznie dosyć ale byłem konsekwentny .Bardzo pomysłowa kuleczkowa przekładnia .Ciekawe jaką ma trwałość .Pozdr.R
- Kazek
Model prezentuje się znakomicie ale nie ma co się dziwić jak wykonanie jest na takim poziomie .
Trzy lata na model to standard
czas kończyć i brać się za nowy , mój też trzy lata ma i mnie lekko wnerwia . Czekam z niecierpliwością na tego Ambitnego widać, że Koga wchodzi na nowe poziomy bo ości coraz więcej .
Trzy lata na model to standard

Pozdrawiam Kazik 

- Daro_Buko
Cześć. Po zrobieniu olinowania stałego zabrałem się za ruchome.
Przywiązałem bloczki do rei, a także raksloty.
Przywiązałem bloczki do rei, a także raksloty.
- Załączniki
- Jarek
Przepiękny model ! Posiadam plany od lat. Wzdycham do niego, ale nigdy nie miałem odwagi rozpocząć budowy.
Tymbardziej pełen szacun.
Tymbardziej pełen szacun.