No tak, teraz wszystko jest jasne! Zasugerowalem sie tym planikiem wnetrza kadluba, ktory zamiesciles, i szukalem na zdjeciach tych diagonal riders (nie otworzywszy wprzody ich w pelnym formacie), i nie widzac ich, wydedukowalem, ze zrobiles je kladac je bezposrednio na wregi - stad nie widzialem tego skosnego ich przebiegu. Pomyslalem, ze szkoda by bylo, gdyby taki fantastyczny model (fregaty sa moimi ulubionymi jednostkami) byl zbudowany z takim bledem... Ale teraz wszystko jest cacy! Gratulacje jeszcze raz i zycze dalszej zabawy z modelem i satysfakcji podczas budowy!!!
Prace nad poszyciem wewnętrznym trwają . Troszkę to schodzi bo każda deska musi być wygięta i ściśnięta do wręg ze względu na ich kształt i trzeba odczekać aż złapie i wyschnie klej.
zrobiłem gwoździowanie poszycia wewnętrznego drut miedziany 0,5mm oraz przykleiłem pierwsze listwy poszycia zewnętrznego, jak widać listwa jest cięta po skosie z jednej strony. Kolor czarny uzyskałem barwiąc listwę tuszem kreślarskim ,z jednej strony będzie poszycie na całej burcie natomiast z drugiej tylko listwy odbojowe i dekoracyjne
Usunąłem kilka wpisów w tej relacji sprowokowanych agresywnym wpisem użytkowniczki (tak w profilu) czy też użytkownika (sam o sobie pisze w formie męskiej) marlen. Kol. marlen, skoro masz jakieś uwagi do sposobu budowy modelu przez Kazka, to proszę przekaż je w formie zrozumiałej dla ogółu użytkowników KOGI, wskaż, co wg ciebie jest nieprawidłowe i jednoznacznie przedstaw poprawną wg Ciebie wersję wykonania danego elementu.
Wszelkie wpisy (nie tylko tu, ale na całym forum) w formie ewidentnej zaczepki (jak było to tu), informujące o ew. błędach, ale nie wskazujące konkretnie jaki to błąd, ani nie pokazujące rozwiązania będą natychmiast kasowane.
Kontynuacja prac nad poszyciem trwa. Skleiłem ze sobą dwie listwy by łatwiej było wykonać łączenie na grubszych listwach wykonałem frez pod który wkleiłem listwy cieńsze.