Witam wszystkich ponownie po bardzo, bardzo długiej przerwie. Niestety Ingermanland się nie udał z wielu różnych powodów. Niemniej nie poddaję się. Tym razem startuję z modelem hiszpańskiej fregaty "Nuestra Señora de las Mercedes".Skala 1:85. To składak firmy OcCre. Dzisiaj otrzymałem przesyłkę i na początek przedstawiam jej zawartość (przepraszam za świąteczne tło). Tyle tytułem wstępu. Relację już z budowy zaczynam od przyszłego tygodnia Pozdrawiam.
Prace powoli ruszyły. Pracuję nad poszyciem kadłuba. Jest to podposzycie. Kolejna warstwa w części pod linią wodną będzie oklejana brązowym fornirem. Niedokładności w pomalowaniu gretingów są niewidoczne. Niemniej zdjęcia macro uwidaczniają każdą niedokładność.
Witam ponownie. Trochę czasu upłynęło od mojego ostatniego wpisu. Niemniej prace nad okręcikiem trwają. Powoli do przodu. Popełniłem kilka błędów, ale ogólnie jestem w miarę zadowolony z tego co wyszło.
Modele robione według instrukcji też mają swój urok, mówiąc stereotypem: "ładnie wyglądają na kominku". Szczerze to myślałem, że relacja umarła, ale jak widać pomyliłem się z oceną. Powodzenia w budowie i wstawiaj fotki częściej, na pewno się przydadzą
Witam. Dla budujących z zestawów w tak zwanym standardzie, zwłaszcza dla takich zielonych jak ja takie relacje są bardzo pomocne. Szkoda że tutaj nastąpił tak duży przeskok, zwłaszcza że to piękna i interesująca mnie jednostka. Wstawia więcej fotek i częściej. Pozdrawiam.