kolejny HMS Enterprize - ralfee
- ralfee3
Re: kolejny HMS Enterprize - ralfee
Dzięki Zdzisiek. Tomek, malowane będzie olejem więc wszystko będzie widać.
pozdrawiam,
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
Rafał
- TomekA
ralfee3 pisze:Dzięki Zdzisiek. Tomek, malowane będzie olejem więc wszystko będzie widać.
Aha, kapuje!
- dali
Enterprize będzie piękny, wiem, bo widziałem u Zdziśka, Twój model nie dość że piękny to jeszcze profesjonalnie do niego podchodzisz, wszystko jak książka pisze. Jak będę budował coś nowego to trudno będzie Ci dorównać, bo poprzeczkę postawiłeś wysoko.
Pozdrawiam Piotrek
Pozdrawiam Piotrek
- Zdzisław
Cześć
Ubiegły weekend spędziłem u Rafała. Rafał pokazał mi swoją modelarnię i swoje maszynki. Do tej pory nawet nie przypuszczałem jakie cudeńka można przy ich pomocy wykonać. Enterprize w wykonaniu Rafała to prawdziwe mistrzostwo. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Było super. Czułem się tak jakbym spędzał czas z najbliższą rodziną, tak jakbyśmy się znali od lat. Chcę też podziękować żonie Rafała Kasi za bardzo miłe przyjęcie. Załączam fotkę.
Pozdrawiam Zdzisław
Ubiegły weekend spędziłem u Rafała. Rafał pokazał mi swoją modelarnię i swoje maszynki. Do tej pory nawet nie przypuszczałem jakie cudeńka można przy ich pomocy wykonać. Enterprize w wykonaniu Rafała to prawdziwe mistrzostwo. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Było super. Czułem się tak jakbym spędzał czas z najbliższą rodziną, tak jakbyśmy się znali od lat. Chcę też podziękować żonie Rafała Kasi za bardzo miłe przyjęcie. Załączam fotkę.
Pozdrawiam Zdzisław
- Jarek
To jest właśnie koga
.
Tak to powinno działać.
Jesteśmy jedną rodziną modelarską.

Tak to powinno działać.
Jesteśmy jedną rodziną modelarską.
- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Widzę, ze Rafał zagospodarowałeś to samo pomieszczenie na modelarnie co i ja
Fajnie, ze kogowicze gdzieś tam się spotykają. Będziecie we Wrocławiu to zapraszam.

Fajnie, ze kogowicze gdzieś tam się spotykają. Będziecie we Wrocławiu to zapraszam.
Pozdrawiam serdecznie Piotr
- ralfee3
Tak jest, kogowicze i modelarze muszą trzymać się razem
Zdzisiek, bardzo miły weekend, jeszcze raz dziękuję za wizytę. Borek, garaż jest najlepszy do modelowania, my to wiemy
Wreszcie znalazłem trochę czasu, żeby popchnąć budowę do przodu. Przeniosłem się na pokład, ponieważ malowidła w górnej części burt będę mógł zrobić dopiero po zbudowaniu galeryjki rufowej. Z pokładami zacząłem od części kapitańskiej.

Zdzisiek, bardzo miły weekend, jeszcze raz dziękuję za wizytę. Borek, garaż jest najlepszy do modelowania, my to wiemy

Wreszcie znalazłem trochę czasu, żeby popchnąć budowę do przodu. Przeniosłem się na pokład, ponieważ malowidła w górnej części burt będę mógł zrobić dopiero po zbudowaniu galeryjki rufowej. Z pokładami zacząłem od części kapitańskiej.
pozdrawiam,
Rafał
Rafał
- TomekA
Fantastycznie! Z jakiego drewna ten parkiet?
- ralfee3
Tomku, ciemne listwy to orzech, listwy kupiłem gotowe 7x2 mm, bo nie mam orzecha w magazynku surowców
To jasne to olcha cięta ze sztachety, wymiar też 7x2 mm. Natomiast teraz jak już zrobiłem i pomalowałem odbojnicę to zrozumiałem dlaczego do swoich modeli używasz kolorowego drewna. Następnym razem jak będę coś budował to też będę szukał ciemnego (czarnego) drewna, tylko nie mam pojęcia co i gdzie kupić. Jeden z modelarzy na MSW robił odbojnice z black hornbeam, to czarny grab, wygląda pięknie, ale gdzie to kupić to już nie wiem.

pozdrawiam,
Rafał
Rafał
- dali
Rzeczywiście fantastycznie Ci wyszło. Kiedyś też szukałem czarnego grabu i znalazłem na rosyjskiej stronie https://www.shipmodeling.ru/shop/materials/rejki/
Można też kupić w dużych kawałkach do samodzielnego pocięcia, ale gdzieś zgubił mi się adres.
Pozdrawiam Piotrek
Można też kupić w dużych kawałkach do samodzielnego pocięcia, ale gdzieś zgubił mi się adres.
Pozdrawiam Piotrek