HMS Bounty - Artesania Latina - 1:48
- Leon27
HMS Bounty - Artesania Latina - 1:48
Długo się zastanawiałem ale skoro skończyłem od A do Z to wrzucę parę fotek. Sorry za jakość co niektórych zdjęć. Innych już nie będzie . Model popłynął w siną dal. Z zestawem w końcu to już miało niewiele wspólnego. Ot taka hybryda. Poprawione pokłady dołożone pomieszczenia . Druga ściana od strony pełnej . Boazerie. Szafka za kołem sterowym. Itd itd. Wystarczy porównać zdjęcia zestawowego i po moim update . Bazowałem na opracowaniu Bounty Anatomy oczywiście w niektórych przypadkach szukając złotego środka.
- TomekA
Re: HMS Bounty - Artesania Latina - 1:48
Cholernie mi sie podobaja takie anatomiczne modele! GRATULACJE!!!
- dali
Leon, miałeś taką perełkę i do tej pory ją ukrywałeś !? . Moje serdeczne gratulacje, Twój Bounty wygląda wspaniale.
Pozdrawiam Piotrek
Pozdrawiam Piotrek
- Leon27
Eh . Są tu tacy co są mądrzejsi od radia. Stad pomimo, że cały czas coś powstaje to już tym tak chętnie się nie dzielę.
Dziękuję za słowa uznania. Model można uznać za wykonany " porządnie ". Wiadomo, że można by dodać ucięte wręgi pośrednie to już byłby zupełnie inny obraz całości. Bloczki od Mirka itd itd. Mam rozbitka Bounty Delprado co go chyba dziecko składało to przy czasie powalczę. Poza tym następny taki mam do zbudowania bo tak się komuś spodobał.
Dziękuję za słowa uznania. Model można uznać za wykonany " porządnie ". Wiadomo, że można by dodać ucięte wręgi pośrednie to już byłby zupełnie inny obraz całości. Bloczki od Mirka itd itd. Mam rozbitka Bounty Delprado co go chyba dziecko składało to przy czasie powalczę. Poza tym następny taki mam do zbudowania bo tak się komuś spodobał.
- Dziecko
- Lokalizacja: {"name":"Polska starogard gda\u0144ski","desc":"","lat":"","lng":""}
Gratulacje! Piękny Bounty.
Jeden z lepszych bountych z zestawy jaki widziałem, jednak mam jedno pytanie, skoro jest oświetlenie, to gdzie jest ukryte zasilanie? jest jednorazowe, wyjmowane, ukryte gdzieś? Pytam bo Bountego też mam w planach, co prawda to bardzo odległy plan ale jednak.
Co do bountego z delprado to go nie składałem
A tak na serio to polecam przejrzeć relacje @Dziadka na shipmanie, też składał (i złożył) bountego właśnie z DelPrado. http://santisimatrinidad.jun.pl/viewforum.php?f=239
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje!
Jeden z lepszych bountych z zestawy jaki widziałem, jednak mam jedno pytanie, skoro jest oświetlenie, to gdzie jest ukryte zasilanie? jest jednorazowe, wyjmowane, ukryte gdzieś? Pytam bo Bountego też mam w planach, co prawda to bardzo odległy plan ale jednak.
Co do bountego z delprado to go nie składałem

Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje!
- Leon27
Wszystko zrobione pod baterię 9V . Jest to jedna z paczek w ładowni. Bateria obleciana płótnem i ze sznurkami jak paczka z jednej strony bez dna. Wszystko usztywnione klejem Magic. Paczki są lużne a przełącznik jest lotniczy. Taki chebelek tak żeby nie umarł. Ja mam na czym się wzrorować. Kasiązka i relacja ze zdjeciami poniżej
Delprado to już zupełnie Bountego spaszteciło
Ale na plus że są wszystkie kajuty a w AL nie było W sumie to i Delprado można coś zrobić jak widać. Trzeba miec fantazję