Panowie dzięki za tak pozytywne przyjęcie.
Hadżi: Co do noża, jest to ostrze z węglika spiekanego, który jest stosowany jako nacinak w głowicy frezującej. Ostrze to zmodyfikowałem poprzez zaostrzenie w ten sposób, że dwa boki dostosowałem do lewej i prawej strony stępki.
Ralfee: Drewno zakupiłem ostatecznie w firmie Timberline w UK. Nie było to jednak łatwe. Z kilku firm, do których wysłałem zapytania, odezwały się dwie, ale nie dogadaliśmy się, bo drewna nie ma zbyt często w ofercie. Potem dystrybutor odesłał do kolejnego dostawcy. Łatwo dostępne były małe kawałki nazywane tonewood, ale wychodziły bardzo drogo. Przygoda, aby kupić dwie naprawdę duże deski trwała kilka miesięcy.
Pozdrawiam Darek
L'Ambitieux 1680 1:48
- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: L'Ambitieux 1680 1:48
Witam!
Dzięki za informacje już je poszukałem w necie.
Pozdrawiam.
"Hadżi"
Dzięki za informacje już je poszukałem w necie.
Pozdrawiam.
"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
- Daro_Buko
Cześć.
Rozpocząłem wykonanie pawęży rufowej. Elementy natrasowałem bardzo dokładnie i wyciąłem dużą taśmówką. Poniżej relacja.
Przy okazji chciałbym Wam życzyć wesołych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia oraz dużo czasu w Nowym Roku do uprawiania tego pięknego hobby.
Rozpocząłem wykonanie pawęży rufowej. Elementy natrasowałem bardzo dokładnie i wyciąłem dużą taśmówką. Poniżej relacja.
Przy okazji chciałbym Wam życzyć wesołych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia oraz dużo czasu w Nowym Roku do uprawiania tego pięknego hobby.
- Załączniki
- Daro_Buko
Cześć.
Po zrobieniu drugiej pawęży zabrałem się za przygotowanie drewna na wręgi. Do rozcięcia na potrzebne deseczki użyłem tasmówki, ponieważ daje najmniejszą stratę - ok. 1,2 mm.
Po zrobieniu drugiej pawęży zabrałem się za przygotowanie drewna na wręgi. Do rozcięcia na potrzebne deseczki użyłem tasmówki, ponieważ daje najmniejszą stratę - ok. 1,2 mm.
- Załączniki
- ryszardw
Narzędzia super a robota jeszcze lepsza .Gratuluję R
- Daro_Buko
- Emerjan
Z tym strachem to powiem Ci że nie jesteś sam. Syn i synowa (lekarze) zrobili mi szlaban i już 12 dni kroku poza dom nie zrobiłem. Nawet chleb piekę sam a dokładniej automat piecze. I najważniejsze to że klejenie modelu bardzo mi pomaga w przetrwaniu tego trudnego czasu. Oby nie było gorzej. A przy okazji widzę że często używasz mini struga a ja takiego nie mam. Jak jest z ostrzami do tego narzędzia, czy to się ostrzy czy wymienia na nowe i ewentualnie jak często?
Pozdrawiam Janek
Pozdrawiam Janek
- Marc
- Lokalizacja: {"name":"France","desc":"France,fr","lat":"46.603354","lng":"1.8883335"}
Cześć,
Na urządzeniu do wykonania felc, do czego służy górna śruba (pionowa)?
Dzięki i powodzenia.
Na urządzeniu do wykonania felc, do czego służy górna śruba (pionowa)?
Dzięki i powodzenia.
- Daro_Buko
Marc, wkręt do drewna o który pytasz służy wyłącznie do ustalenia pozycji ostrza.
Pozdrawiam,
Darek
Pozdrawiam,
Darek
- Marc
- Lokalizacja: {"name":"France","desc":"France,fr","lat":"46.603354","lng":"1.8883335"}
Dziękuję Ci.