[R] Santisima Trinidad (deagostini)
- tomo11
- tomo11
Re: [R] Santisima Trinidad (deagostini)
Dolna część kadłuba pierwszą warstwą listewek zakończona, dodatkowo pomalowałem jedna warstwa bejcy dół po to że jak położę drugą warstwę listewek brązowych nie prześwitywały gdzie nie gdzie jasne listewki
- tomo11
- tomo11
Ostatni poziom prawej burty listwa przyklejona, troszkę się bałem że co nie będzie pasować względem pokładu, ale jak na razie pasuje bardzo dobrze.
- tomo11
Cała jedna strona zrobiona, tylko zostało jeszcze gdzie nie gdzie po docinać okna, mam do was pytanie jakim klejem najlepiej przykleić ostatnio finalną warstwę listewek?
- tomo11
Dziś skończyłem ostateczne szlifowanie i przygotowuje się do kładzenia ostatniej warstwy listewek, ponowie do was pytanie jakim klejem najlepiej kleić ta ostatnią warstwę.
- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Ja do wszystkiego używam kleju gorilla. Titebond i pattex tez będzie odpowiedni. Gorilla szybko wiąże i najlepiej mi się z nim pracuje
Pozdrawiam serdecznie Piotr
- tomo11
A czy taki klej różni się mocno od wikolu?
- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Wikolem też skleisz, natomiast te kleje nie kosztują takiego majątku żeby nie zainwestować. Według moim doświadczeń/ obserwacji na wikol ma gorszą konsystencje, dłużej wiążę ( dla mnie to minus dla kogoś innego może być na plus).
Kwestia wyboru kleju jest dosyć indywidualną sprawą. Sam musisz potestować bo nikt jednoznacznie nie odpisze jaki jest najlepszy klej. Jak chcesz klej dostępny w każdym markecie i dobry cenowo to kup pattexa.
Kwestia wyboru kleju jest dosyć indywidualną sprawą. Sam musisz potestować bo nikt jednoznacznie nie odpisze jaki jest najlepszy klej. Jak chcesz klej dostępny w każdym markecie i dobry cenowo to kup pattexa.
Pozdrawiam serdecznie Piotr
- sferoida
Też D3, ja używam i jestem zadowolony https://modelnet.pl/kleje-modelarskie/r ... wna-0-5-kg
pozdrawiam Radek