Witam
Mirku naprawdę mogę w to uwierzyć, poprostu masz złoto w rękach i dlatego każdemu sie wydaje ze jesteś bardzo zaawansowany. I to jest wspanialy dar godny zazdrości
Pozdrawiam
GrzesiekR
HMS Pelican w budowie
- oksal
Odp:HMS Pelican w budowie
mirek napisał:
Mirek nie mów ze to co ponizej to prawda
"
Pelikan kędzierzawy
Pelecanus crispus
Pelikan kędzierzawy (Pelecanus crispus Bruch, 1832) - duży, wędrowny ptak wodny z rodziny pelikanowatych, występuje wyspowo, głównie w południowo-zachodniej Azji. W Europie: delty Wołgi i Dunaju, być może pojedyncze stanowiska na Bałkanach. W starożytności gniazdował w Europie Zachodniej, a do połowy XIX wieku na Węgrzech. Zimuje w południowej Azji. Tylko wyjątkowo pojawia się w Polsce - stwierdzony 2-3 razy"
no i chyba nie udusiłeś Pelikana? Piękna robota
Dziś jest dzień szczególny dla nas wszystkich , nasz Portal Koga ma roczek . Dla mnie jest to rownież dzięń wyjatkowy , po wielu wachaniach postanowiłem rozpocząć relację z budowy modelu HMS Pelican . Model mój powstaje na podstawie planów Harolda M.Hanha i jest budowany w skali 1:48 . W swojej relacji postaram się systematycznie pokazywać postępy w budowie modelu .
A oto kilka zdjęć z budowy :
Mirek nie mów ze to co ponizej to prawda
"
Pelikan kędzierzawy
Pelecanus crispus
Pelikan kędzierzawy (Pelecanus crispus Bruch, 1832) - duży, wędrowny ptak wodny z rodziny pelikanowatych, występuje wyspowo, głównie w południowo-zachodniej Azji. W Europie: delty Wołgi i Dunaju, być może pojedyncze stanowiska na Bałkanach. W starożytności gniazdował w Europie Zachodniej, a do połowy XIX wieku na Węgrzech. Zimuje w południowej Azji. Tylko wyjątkowo pojawia się w Polsce - stwierdzony 2-3 razy"
no i chyba nie udusiłeś Pelikana? Piękna robota
- mirek
Cieszę się , ze moja praca ci sie podoba
Niestety z przyczyn niezależnych zmuszony zostałem do czasowego zawieszenia prac przy Pelikanie
Nie udusilem go !! Czeka spokojnie na półce na lepsze czasy
Niestety z przyczyn niezależnych zmuszony zostałem do czasowego zawieszenia prac przy Pelikanie
Pozdrawiam Mirek Rybus
- oksal
mirek napisał:
To nieduś tylko dokarmiaj, dokarmiaj i jeszcze raz dokarmiaj aby rósł. A tak buszując w twoim warsztacie zobaczyłem coś takiego (moje pytanie co to jest?)
no i szkła powiększające zakłądane na głowę . Jak one sie sprawują?
Pozdrawiam Adam
Cieszę się , ze moja praca ci sie podoba
To nieduś tylko dokarmiaj, dokarmiaj i jeszcze raz dokarmiaj aby rósł. A tak buszując w twoim warsztacie zobaczyłem coś takiego (moje pytanie co to jest?)

no i szkła powiększające zakłądane na głowę . Jak one sie sprawują?

Pozdrawiam Adam
- mirek
Przepraszam Adam ale jakoś uciekł mi ten post .
Na pierwszym zdjęciu jest szkielet łodzi św. Wojciecha , pomagałem trochę koledze ją zrobić.
Te okulary są do niczego , nie wygodne i fatalnej jakosci , teraz mam inne, troszkę lepsze ale też nie jestem zadowolony . Te Chińskie buble kupilem na Allegro .
Tu się sprawdza powiedzenie :
Kup raz a porządne
Na pierwszym zdjęciu jest szkielet łodzi św. Wojciecha , pomagałem trochę koledze ją zrobić.
Te okulary są do niczego , nie wygodne i fatalnej jakosci , teraz mam inne, troszkę lepsze ale też nie jestem zadowolony . Te Chińskie buble kupilem na Allegro .
Tu się sprawdza powiedzenie :
Kup raz a porządne
Pozdrawiam Mirek Rybus
- Edward Blackbeard Teach
"Pożyczyłem od Matki zmiotkę, wszedłem na serwer i zacząłem szukać, i tu nagle natknąłem się na twoje, strasznie zakurzone dzieło, no ale po to mam Zmiotkę, by wyczyścić Pelicana:) "
Mirku, tak by cie jeszcze bardziej zmobilizować, przeszperałem forum i znalazłem twój Temat B)
Cała załoga czeka na to:) Bo początek był za%@*!y (gdy mogę sie tak wyrazić, albo zwykłe łał! Pozdrawiam i czekam aż znajdziesz choć troszkę czasu by choć, jedną wręgę do szlifować, albo choć jedną centymetrową listewkę przymocować, czekam z niecierpliwością :)
Mirku, tak by cie jeszcze bardziej zmobilizować, przeszperałem forum i znalazłem twój Temat B)
Cała załoga czeka na to:) Bo początek był za%@*!y (gdy mogę sie tak wyrazić, albo zwykłe łał! Pozdrawiam i czekam aż znajdziesz choć troszkę czasu by choć, jedną wręgę do szlifować, albo choć jedną centymetrową listewkę przymocować, czekam z niecierpliwością :)
- lesiu117
Wczesniej jakos nie zauwazylem tego Pelicana :( Dobrze ze Edi go odkurzyl :D
Mirku jak postepy? Ruszylo sie cos?
Model bomba... Szczena mi opadla jak go zobaczylem :D Mirku.. YOU ARE MY MASTER :blush: B)
Mirku jak postepy? Ruszylo sie cos?
Model bomba... Szczena mi opadla jak go zobaczylem :D Mirku.. YOU ARE MY MASTER :blush: B)
w stoczni:
Bismarck
Bismarck
-
O:Odp:HMS Pelican w budowie
Witam
pozwolę sobie odświeżyc temat:) coś się świetnie zaczęło i nagle cisza:) Czekamy na wyjaśnienia:P
pozdrawiam
pozwolę sobie odświeżyc temat:) coś się świetnie zaczęło i nagle cisza:) Czekamy na wyjaśnienia:P
pozdrawiam
- mirek
A cóż tu wyjaśniać , sprawa Pelikana jest dość prosta .
Jest to moja porażka i tyle . Modelu jednak nie wyrzucę jedynie poprawiam to co skopałem wcześniej czyli mam 8 wręg do wymiany no i całą rufę , mam cicha nadzieje w maju pokazać co zrobiłem .
Remontu nie na co pokazywać bo to nic nie wnosi
Jest to moja porażka i tyle . Modelu jednak nie wyrzucę jedynie poprawiam to co skopałem wcześniej czyli mam 8 wręg do wymiany no i całą rufę , mam cicha nadzieje w maju pokazać co zrobiłem .
Remontu nie na co pokazywać bo to nic nie wnosi
Pozdrawiam Mirek Rybus
-
Yhym, rozumiem:) ale możesz napisać czym jest to spowodowane:) jeśli ktoś będzie chciał robić model twoją metodą będzie wiedział czego nie robić:)
Czekamy w takim razie na kontynuacje wątku:)
Czekamy w takim razie na kontynuacje wątku:)