Nieeee przesada, żadnych miejscówek nie sprzedaję, zapraszam wszystkich.
Zbyszek pytasz dlaczego ciąłem na mokro, sprawdziłem na moim poprzednim modelu K & M , obłóg moczony kilka godzin i do tego ostry nóż i wychodzą super listwy, natomiast próba przeprowadzona z suchym obłogiem to krzywe cięcia, długi czas poświęcony na cięcie. Tą ilość listew ciąłem moim sposobem około 2 godzin, dla mnie to krótko.
Mirek po wyschnięciu nie mam żadnych problemów, już w trakcie cięcia omijam sęki i inne deformacje ( po prostu nie tnę " brzydkiej" obłogi ) Po wyschnięciu może 5 - 10 listew będę musiał wykorzystać do czegś innego ( ale przy robieniu modeli takie kawałki tez się przydają )
Sapella lub Czereśnia Amerykańska są wyraźnie ciemniejsze od brzozy ( po zaimpregnowaniu lakierem )?? Jeżeli tak to zamawiam w znanym nam sklepie.
Ingermanland
- mirek
Odp:Ingermanland
Sapelli jest znacznie ciemniejsza od czereśni , zobacz moją relację z budowy Jachtu tam właśnie jest czereśnia a sapelli jest jeszcze ciemniejsza
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,10762/catid,524/limit,6/limitstart,30/
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,10762/catid,524/limit,6/limitstart,30/
Pozdrawiam Mirek Rybus
-
Szkielet powoli się wypełnia pomiędzy wręgami a ja mam problem.
Niestety w sklepiku listew sapelli nie ma, przeszukuję internet, dzwonię a tu wszędzie rozkładają ręce, ani gotowych listewek ani przykładowo obłogi do samodzielnego pocięcia nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. w naszej mini-giełdzie zamieściłem ogłoszenie kupna - może coś pomoże.
Szukam dalej, cześć.
p.s. zmieniłem swoją nazwę użytkownika, już nie jestem " Nowy " tylko Irek
Niestety w sklepiku listew sapelli nie ma, przeszukuję internet, dzwonię a tu wszędzie rozkładają ręce, ani gotowych listewek ani przykładowo obłogi do samodzielnego pocięcia nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. w naszej mini-giełdzie zamieściłem ogłoszenie kupna - może coś pomoże.
Szukam dalej, cześć.
p.s. zmieniłem swoją nazwę użytkownika, już nie jestem " Nowy " tylko Irek
- JurekBin
- Kontakt:
Chyba źle szukałeś... w sklepiku jest sapeli na pewno!
Pewnie szukałeś w złym sklepiku!
http://arch.navalis.pl/product_info.php/cPath/11_12/products_id/628
Nasze sklepiki mają dużo fajnych rzeczy :whistle:
Jurek
Pewnie szukałeś w złym sklepiku!
http://arch.navalis.pl/product_info.php/cPath/11_12/products_id/628
Nasze sklepiki mają dużo fajnych rzeczy :whistle:
Jurek
-
Jurek i Mirku dzięki już po sprawie !!! :) :) :)
-
Dawno mnie tu nie było, wszystko to wina kontuzji prawej ręki, teraz gdy dłoń wraca powoli do normalności, po zdjęciu gipsu, zaczynam ruszać do przodu, powolutku bo dłoń nadal nie w pełni sprawna.
Góra poszycia skończona (oczywiście jeszcze rufa ) teraz zajmę się częścią podwodną i dopiero wtedy wytnę otwory na działa.
Pokład główny zamierzam zrobić w całości czyli od dziobu do rufy,

Góra poszycia skończona (oczywiście jeszcze rufa ) teraz zajmę się częścią podwodną i dopiero wtedy wytnę otwory na działa.
Pokład główny zamierzam zrobić w całości czyli od dziobu do rufy,

- ROBERT
Witaj po przerwie. Ja też kupuję bilet w pierwszym rzędzie.:woohoo: :woohoo: :woohoo:Czekam na dalsze relacje:) :) :) . Zapowiada się fajna" łódeczka" pod żaglami.:cheer: :cheer: :cheer:
robert.lewinski@wp.pl
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert
-
Jako, że również buduję ten model (choć ostatnio utknąłem z braku czasu) bardzo chętnie prześledzę relację.
-
Siemka ' Irek zauważyłem na drugim zdjęciu od góry słoik z majonezem :lol: chyba nie będziesz natłuszczać burt żeby się ładnie świeciły :lol: