Kon-Tiki

Opisy budowy jednostek żaglowych
Awatar użytkownika
inicjator

Odp:Kon-Tiki

Post autor: inicjator »

Wersja z ludzikami fajniejsza. Jedno pytanie - czy to sa zdjecia twojej tratwy czy innej juz zbudowanej. Wyraznie sa to zdjecia dwu roznych modeli.
"Nie oceniaj ksiazki po okladce"
Awatar użytkownika
Nina

Post autor: Nina »

To były tylko przykładowe zdjęcia gotowych już modeli - pierwszy jakieś znanej firmy , a drugi to model, który znajduje się w muzeum.Pokazałam tylko jak różnie można budować.Myślę, że jest to naprawdę świetny, kreatywny model i chociaż prosty w budowie to jak cieszy :)
8.03.2007 - Łódź Wikingów
8.06.2014 - Dżonka
12.05.2021- Gozzo da Pesca
Awatar użytkownika
Slawek Kromer

Post autor: Slawek Kromer »

witam:) :) :)
Ewo robisz model po swojemu i to się chwali trzymaj tak dalej.Sama przedstawiłaś fotki tego samego modelu ale i one są różne .Nawet modele na konkursach i to wysokiej rangi nie są identyczne(bywałem na zawodach)Podobają mi się Twoje robótki "ręczne" i sposób podejścia do nich gdyby były oklaski to byś otrzymała
pozdrawiam sławek
Awatar użytkownika
inicjator

Post autor: inicjator »

Nina napisała:
To były tylko przykładowe zdjęcia gotowych już modeli ..., ... kreatywny model i chociaż prosty w budowie to jak cieszy :)

Skoda :( , juz chcialem Cie podpytac o te ludziki (jak robione, malowane itp.) a co do modelu to uwazam, ze jest fajny i wcale nie tak prosty w budowie. Ja bym sprobowal pokazac wnetrze i dorobic (dokupic) ludziki - "przeciez musi byc jakiez zycie na tratwie" B)
"Nie oceniaj ksiazki po okladce"
strazakk

O:Odp:Kon-Tiki

Post autor: strazakk »

Witam Wszystkich

Mysle ze jest to ciekawa propozycja dla poczatkujacych do ktorych naleze.

film z budowy i wprawy Kon-tiki :
http://video.google.pl/videoplay?docid=-7315632204427763720&q=kon-tiki&total=190&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=9

Kon-tiki w akcji:
http://pl.youtube.com/watch?v=ePXE2VXsoTA

Czy ktos posiada materialy plany na temat papirusowej lodzi Ra I i Ra II.
Awatar użytkownika
VPD

O:Kon-Tiki

Post autor: VPD »

Witam serdecznie! :)
Jako suplement do wątku Niny, polecam Waszej uwadze materiał w "Na warsztacie" w bieżącym numerze Młodego Technika ( tak - tego samego - nie dość, że wciąż się ukazuje, to jeszcze ma się na tyle dobrze, że w wersji elektronicznej "rozdaje się" uczniom całkowicie bezpłatnie! ).

"Zajawkę" ze zdjęciem modeli wykonanych we Wrocławiu można znaleźć również na http://www.modelmaniak.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=1.

Mam nadzieję, że uda się zmotywować Autorkę wątku do dokończenia swojego modelu :)

Pozdrawiam
VPD
Awatar użytkownika
KID

Post autor: KID »

VPD napisał:
"Na warsztacie" w bieżącym numerze Młodego Technika ( tak - tego samego - nie dość, że wciąż się ukazuje, to jeszcze ma się na tyle dobrze, że w wersji elektronicznej "rozdaje się" uczniom całkowicie bezpłatnie! ).

Aż mi się łza zakręciła w oku od wspomnień:( .
Tak trzymać!!!!
Pozdrawiam,

Krzysztof Duvnjak

Machu

Post autor: Machu »

Witam!

Korzystając m.in. z materiałów w tym watku, niedawno zbudowałem taki oto model:

http://s78.photobucket.com/albums/j112/Machu-modele_w_butelkach/Kon-Tiki/
Awatar użytkownika
bartes123

Post autor: bartes123 »

No nieźle, zawsze sie zastanaiwałem jak wy te modele wpychacie do butelek ;]
Szkoda tylko, że nie założyłeś własnego wątku i nie prowadziłeś relacji od początku krok po kroku - byłaby to cenna kopalnia wiedzy, a myślę że wielu chciałoby jeden czy dwa takie modele zrobić, zwłaszcza że byłby to efektowny i efektywny prezent!!!
ODPOWIEDZ