Po 2 godz.wykonałem pierwszy element szkieletu:laugh: :laugh: Jak czas pozwoli dzisiaj wyrysuje pozostałe elementy .Mam problem ,posiadam sklejke troche wypaconą ,a chciałbym ją wykorzystac
Pozd.smok
Wywal, bo będziesz płacił nerwami za minimalne oszczędności. sklejka jest tak tania, że ta ilość co ci będzie potrzebna na resztę szkieletu to kilka złotych. Wykonanie szkieletu to podstawa do dalszej spokojnej pracy.
Kochany, wielka prośba - ortografia!!!! Nieraz nie wiem co czytam. Miej na uwadze, że co niektórzy nadal starają się używać w piśmie języka literackiego. Język postów, jako wiadomości ogólnodostępnych winien przestrzegać zasad ortografii, interpunkcji i składni. Wymówek o dysleksji nie przyjmuję - mam dwie córki z tą przypadłością i wiadomości, zwłaszcza z użyciem edytorów tekstu piszą poprawnie.
Witam.
Stocznia ma za zadanie w czasie klejenia równe utrzymanie we wszystkich płaszczyznach wręg.
Najważniejszym jej elementem jest przesuwana "bramownica",
którą wykorzystuje się do ustawienia poszczególnych wręg,
przesuwając je nad odpowiednie wcięcia w listwie kilowej.
Ważne jest również sztywne trzymanie kilu
co Twoja stocznia akurat solidnie zapewnia.
Witam. Po tygodniu wyciołem wręgi i je posklejałem. Oto kilka fotek modelu.:)
Czekam na opinie
.....................................................................................................................................................
Musisz teraz wkleić wypełnienia dziobowe i rufowe,
oraz dokładnie zrobić szlifowanie.
Wręga 7 jest chyba trochę niedokładnie wklejona.
Wszelkiego typu niedociągnięcia na etapie szlifowania wypełnień
mszczą się potem przy pokrywaniu listewkami.
Wklej wypełnienia, sprawdź dokładnie symetrię kadłuba.
Czy wręgi wklejałeś "na oko" ?? Bo "bramki chyba nie robiłeś