Przyłączam się do powitania!!!
Skoro masz kopię kadłuba Bismarck'a to może zaczniesz z Tripitz'em? Na podstawie wszystkich ramek po częściach ze sklejki można dość dokładnie odtworzć nadbudówki, a resztę dobudować z planów. Jeżeli kolega kolekcjonuje całość to sproobuj nanieść sobie rzuty tych części na sklejkę, karton lub pcv i możesz śmiało zaczynać. Powinno Ci być o tyle łatwiej, że Bismarck to dość popularny okręt i jest wiele fotorelacji w necie. Jest się czym podeprzeć, a ja sam często właśnie w ten sposób korzystam przy mojej budowie.
POZDRAWIAM!
Witam serdecznie
- mic
O:Witam serdecznie
....lubię chodzić do pracy, ale czekanie 8 godzin na wyjście to już przesada....
W STOCZNI: Bismarck 1/200, ORP Górnik (karton, pcv) 1/100
w planach: Santisima Trinidad 1/90
W STOCZNI: Bismarck 1/200, ORP Górnik (karton, pcv) 1/100
w planach: Santisima Trinidad 1/90
- Smok_740
Bardzo dziekuje za mile powitanie
W tym momencie kozystajac z Waszych rad zajme sie Dzonką :) nie wiem ile mi to zajmie czasu ale relacje zdam dopiero jak powstanie kadlub .... tak aby miał o czym pisac :) tektura jest, sprzet jest, material jeszcze rosnie w lesie a zapał mam straszliwy :D
A co do Bismarko-Tirpitza, kopia kadluba zostala wykonana na podstawie wlasnie ramek (konkretnie szkielet) przy budowie z racji braku doswiadczenia korzystalem z opisu w czasopismie.
Pozdrawiam
W tym momencie kozystajac z Waszych rad zajme sie Dzonką :) nie wiem ile mi to zajmie czasu ale relacje zdam dopiero jak powstanie kadlub .... tak aby miał o czym pisac :) tektura jest, sprzet jest, material jeszcze rosnie w lesie a zapał mam straszliwy :D
A co do Bismarko-Tirpitza, kopia kadluba zostala wykonana na podstawie wlasnie ramek (konkretnie szkielet) przy budowie z racji braku doswiadczenia korzystalem z opisu w czasopismie.
Pozdrawiam
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
ALBATROS 1/55 - Constructo -a ze 45% - zawieszona do czasu wyzdrowienia :(
W kolejce: Santissima Trinidad 1/90 DeAgostini
CSS "Alabama" RC 1/48 - wlasny wyrob (mam nadzieje)
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
ALBATROS 1/55 - Constructo -a ze 45% - zawieszona do czasu wyzdrowienia :(
W kolejce: Santissima Trinidad 1/90 DeAgostini
CSS "Alabama" RC 1/48 - wlasny wyrob (mam nadzieje)
- jaxa
Czasem jest taki komunikat "...PostData...." - klikaj wtedy NIE ;)
Fajnie że chcesz zacząć od dżonki, ale skoro materiał wlesi, to za kilka lat ;)
Relacjonuj od samego początku - zobaczysz jak fajnie, warto bo jakikolwiek niezauważalny nawet przez Ciebie błąd, tutejsi wyjadacze zaraz wychwycą i dzięki temu nie zabrniesz w taki etap, w którym już się nie da go naprawić. Nie chodzi o to żeby kogoś ośmieszać, ale żeby pomóc w nauce (tak mi się zdaje)
Pozdrawiam i czekam na relację z dżonki :)
Fajnie że chcesz zacząć od dżonki, ale skoro materiał wlesi, to za kilka lat ;)
Relacjonuj od samego początku - zobaczysz jak fajnie, warto bo jakikolwiek niezauważalny nawet przez Ciebie błąd, tutejsi wyjadacze zaraz wychwycą i dzięki temu nie zabrniesz w taki etap, w którym już się nie da go naprawić. Nie chodzi o to żeby kogoś ośmieszać, ale żeby pomóc w nauce (tak mi się zdaje)
Pozdrawiam i czekam na relację z dżonki :)