klej kostny

Czyli rozmowy o wszystkim i niczym, techniki modelarskie i warsztat modelarski
Awatar użytkownika
ataman

O:klej kostny

Post autor: ataman »

Ja pier..... 4 strony tematu o D. Maryny:S
Po pierwsze, to o takim kleju wspomniał, jako o ciekawostce już kiedyś Jurek Bin..
Po drugie: po kiego czorta w dzisiejszych czasach męczyć się z mieszaninami skoro bez problemu dostępne są extra dobre i extra proste w użyciu kleje....
I na tym powinno się zakończyć już w drugim poście tego tematu...

Kochani!! apeluje: nie dajcie się prowokować..
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jaxa

Post autor: jaxa »

Jak widać w modelarstwie szkutniczym ten klej ma (już) nie wielkie zastosowanie, ale przy replice łuku wschodniego... Marcinello, a z czego chcesz robić ten łuk?
OD CZEGOŚ TRZEBA ZACZĄĆ - NAJLEPIEJ OD POCZĄTKU !!!
w szkutni: ObrazekObrazek ...i przy kei: ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Marcinello

Post autor: Marcinello »

hehe na tym się trochę bardziej znam niż na szkutnictwie choć ze wschodnimi tez dopiero zaczynam .Na brzuścu zamiast rogu będą dane zamiennie listwy bambusowe na to listwa hikory majdan, ścięgna oraz gryfy syiach na końcu ramion wszystko będzie klejone na tym właśnie kleju. ale myślę ze temat można już zamknąć
Jaxa jeżeli interesuje cie łucznictwo to zapraszam na forum www.lucznictwo.dl.pl (chwilowo nie działa admini coś zmieniają )ale w najbliższym, czasie powinna działać
oraz moja stronę www.mirtuti.net (na razie też nie działa ale w najbliższym czasie będzie , mieliśmy i mamy kłopoty z serwerem )
Głupio wyszło ze obie strony naraz nie działają ale cóż może cie to nie zniechęci;p wystarzcy cierpliwie poczekać.
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

No wyszedłem z siebie i stanąłem obok, dość koledzy pisania o czymś co nie ma zastosowania w naszych modelach. O łukach czy innych rodzajach broni to proszę pisać na PW lub innych forach
Zamykam wątek
Pozdrawiam Mirek Rybus
ODPOWIEDZ