navarin.ru

Relacje z budowy tych jednostek
ODPOWIEDZ
Chudzikiewicz

navarin.ru

Post autor: Chudzikiewicz »

Witam wszystkich.W poszukiwaniu ciekawych starych planów okrętów trafiłem na Navarin.ru.Można tam pobrać DARMOWE:woohoo: :woohoo: :woohoo: plany przeddrednotów.Strasznie mi się podobają te plany więc jutro zatrudniam firmową drukarkę na "fuchę":lol: .Mam pytanie: jak jest z rzeczowością tych planów? Wyglądają bardzo solidnie ale czy ktoś coś z nich budował??Jakieś wnioski i komentarze byłyby bardzo wskazane.....:dry: Pozdrawiam Marcin.
Awatar użytkownika
ryszardw

O:navarin.ru

Post autor: ryszardw »

Nie udało mi się tych planów znaleźć.Daj jakiś dokładniejszy namiar.R.
Awatar użytkownika
syso1

Post autor: syso1 »

ja też nie mogę sie dokopać.
Awatar użytkownika
jaxa

Post autor: jaxa »

po wybraniu i kliknięciu tego co chcesz ściągnąć ze strony download przechodzisz automatycznie na stronkę,
gdzie jest opis pliku i pod spodem link, który należy szybko kliknąć, gdyż w innym razie
przekierowany zostaniesz tam skąd wszedłeś
OD CZEGOŚ TRZEBA ZACZĄĆ - NAJLEPIEJ OD POCZĄTKU !!!
w szkutni: ObrazekObrazek ...i przy kei: ObrazekObrazek
wojteczekx

Post autor: wojteczekx »

Witam,
Te plany były "reklamowane" na Konradusie dośc dawno temu - Navarin nie zaistniał na Kodze sądząc
chyba, że to forum o innym profilu.
Nic mi nie wiadomo by ktokolwiek w Posce budował coś z tego - może w Rosji lub na Ukrainie - to wymaga kilku lat pracy.
Sądzę że plany są sporządzanie na podstawie wszelkich dostępnych zdjęć i planów + podręczniki inżynierskie i stoczniowe z epoki i nie tylko.
MO zamieściło plany pancernika "SISOJ WIELIKIJ" (Nr 2, skala 1:150)

WJK
Awatar użytkownika
Irek350
Lokalizacja: {"name":"Polska Pozna\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Irek350 »

Ściągałem osobiście plany z tej strony. Są wykonane dość dobrze jednak nie są przeznaczone dla początkujących modelarzy. Sam zebrałem dość dużo informacji o "Cesarewiczu", którego miałem zamiar budować (wykonałem nawet szkielet kadłuba), ale wymaga on poświęcenia dużo czasu właśnie nad studiowaniem zdjęć i planów w międzyczasie przyszły inne modele i na razie odstawiłem prace nad modelem.
Ale ogólnie polecam stronę zwłaszcza dla miłośników jednostek z początku zeszłego wieku.
Chudzikiewicz

wydrukowałem sobie plany admirała uszakowa - faktycznie trochę pokomplikowane,ale znowu nikt nie powie że są mało szczegółowe...;) Widziałem gdzieś na alledrogo wycinankę uszakowa, pewnie sobie sprawię i zrobię najpierw kartonówkę by mieć wzór jak to w ogóle ma wyglądać.Zobaczymy...:whistle:
artur

Post autor: artur »

Witam może z łaski swojej wstawili byście link do tego okręciku :whistle: :whistle: :whistle:

Pozdrawiam Artur
Kocham Laubzegę
Chudzikiewicz

a z łaski mojej wstawię;)

http://www.navarin.ru/page_info.php/pages_id/1

i linek do sciągnięcia planów

http://www.navarin.ru/download/get?cat=pub&file=dgi_bbo.zip
tylko szybko klikać:P
Awatar użytkownika
mirek