SMOK MM 1-2/2000

Dział poświęcony modelarstwu kartonowemu i kartonowo-fornirowemu plus inne techniki pokrewne
Awatar użytkownika
OSTOJA

SMOK MM 1-2/2000

Post autor: OSTOJA »

Witam, jestem tu nowy. Działam na forum www.sklejmy.com temat: http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?t=2393 będzie mi miło jak zajrzycie od czasu do czasu. Zapraszam. Prowadzę relację z budowy Galeony Zygmunta Augusta SMOK z MM1-2/2000. SMOK jest już prawie skończony - niewiele brakuje. Pozdrawiam

Obrazek
STEP BY STEP
Pośpiech jest wskazany tylko przy jedzeniu ze wspólnej miski, przy łapaniu pcheł oraz przy biegunce.
Awatar użytkownika
Viluir

O:SMOK MM 1-2/2000

Post autor: Viluir »

Witam!

Smok bardzo ładnie wyszedł, gratuluję ale może by tak na początek parę słów o sobie?

Pozdrawiam
Paulina
W stoczni:
Holk Gdański(MM)
ORP Iskra - mikro flota :)
Awatar użytkownika
OSTOJA

SMOK to mój pierwszy żaglowiec i mam nadzieję, że nie ostatni. Coś o sobie: jestem emerytowanym inżynierem lotniczym - to chyba wystarczy. Tak prawdę mówiąc jestem raczej modelarzem lotniczym ale żagielki też mnie interesują. Nie mogę znaleźć metody na wklejenie avka. Kto mi coś podpowie. Pozdrawiam.
STEP BY STEP
Pośpiech jest wskazany tylko przy jedzeniu ze wspólnej miski, przy łapaniu pcheł oraz przy biegunce.
Awatar użytkownika
ataman

Post autor: ataman »

Wchodzisz w edycję swojego profili (np kliknij w swoim poscie na PROFIL), tam masz do góry EDYCJA jak rozwiniesz to jest OBRAZEK lub Zmien obrazek i tam wstawiasz, może być duży (tak jak podane) a n forum przy postach samoistnie pojawi sie mały
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
OSTOJA

Niestety, mojego avka system nie chce przyjąć. Avek jest mały 80x78 pikseli i objętosc 1547 B - może to jest przyczyną?
STEP BY STEP
Awatar użytkownika
ataman

max 200 x300 dpi i 100 kB .. Zmniejsz objętośc pliku.. I powinien byc jpg
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
OSTOJA

Dalej niestety, avek (poniżej) oczywiście ma rozszerzenie jpg. Po odszukaniu ścieżki i wciśnięciu upload wpisana ścieżka niknie i nic się nie dzieje. Ataman czy coś robię źle?

Obrazek
STEP BY STEP
Awatar użytkownika
ataman

Hmm... obrazek jest mały, z tego co opisałeś, robisz jak należy... a więc chyba trza do Radka uderzyć. Ja nie jestem władny grzebać w Twoim profilu.

U mnie działa, właśnie kontrolnie zmieniłem sobie obrazek, i wszystko poszło bez problemu
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
OSTOJA

Teraz poszło bez problemu. Coś musiało się zablokować - u mnie albo na forum. Dzięki ataman za pomoc i przepraszam za offtop. Do miłego.

Paulina wystraszyłaś się "emerytowanego inżyniera lotniczego", że stary - ale duchem młody. Pozdrawiam.
STEP BY STEP
Awatar użytkownika
OSTOJA

Troszeczkę mój SMOK posunął się do przodu. Olinowanie ruchome zostało skończone. Jeszcze tylko porozwieszać zbuchtowane linki. Więcej zdjęć jest na www.sklejmy.com
Obrazek
STEP BY STEP
ODPOWIEDZ