Section HMS Victory
- Travis22
O:Section HMS Victory
Mi tez się podoba a krawędzie są równiusieńkie. Ta nierówność to złudzenie ponieważ jak widać krawędź nie jest szlifowana.
W stoczni:
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
- GrzesiekD
Z racji tymczasowo wykonywanego zawodu muszę wtrącić:)
Krawędź nie jest szlifowana na pewno, dlatego wygląda tak a nie inaczej. Połóż chłopie na równej, twardej
powierzchni papier ścierny 200 zmocz go i przejedź szybką aż to wyrównania całości. Tylko wpierw złam krawędź (tzn szlifnij kant wpierw a później dopiero samo czoło szybki). Póżniej zmień na papier 400
i na mokro też ją przeszlifuj. 10 minut roboty, a efekt będzie super.
PS - a tak w ogóle to gdzie i za ile taka szybka? Bo i ja mogę takie robić:D
Krawędź nie jest szlifowana na pewno, dlatego wygląda tak a nie inaczej. Połóż chłopie na równej, twardej
powierzchni papier ścierny 200 zmocz go i przejedź szybką aż to wyrównania całości. Tylko wpierw złam krawędź (tzn szlifnij kant wpierw a później dopiero samo czoło szybki). Póżniej zmień na papier 400
i na mokro też ją przeszlifuj. 10 minut roboty, a efekt będzie super.
PS - a tak w ogóle to gdzie i za ile taka szybka? Bo i ja mogę takie robić:D
Pozdrawiam
Grzesiek
Człowiek sam sobie nakłada ograniczenia.
Grzesiek
Człowiek sam sobie nakłada ograniczenia.
- Travis22
Tak dla ścisłości mojej wypowiedzi to szkiełko zamówiłem sobie u mojej narzeczonej, gdyż z racji wykonywanego zawodu mogla dla mnie ją wykonać. Szkiełko będzie oczywiście oszlifowane, ale musiałem się jak najszybciej pochwalić :P :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) (na tafli floatu farbą konturową zostały napisane literki a następnie wszystko zostało wypalone w 680stopni C)
W stoczni:
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
- Travis22
Dzisiaj udało mi wykonać jedna lufę jako wzór teraz pozostało odlać brakujące 6 . Teraz armata prezentuje się o wiele lepiej.

W stoczni:
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
-
Pozdrawiam.
W doborze wielkości kół do lawety może przyda Ci się to zdjęcie. Model wygląda świetnie.

W doborze wielkości kół do lawety może przyda Ci się to zdjęcie. Model wygląda świetnie.

---------------------------------------------------------
W stoczni HMAV BOUNTY
W stoczni HMAV BOUNTY
- Travis22
Skrytykowaliście moje piękne armaty, że niby brzydkie i nie pasują - no i mieliście racje. Odlałem nowe wg. wcześniej pokazanego wzoru no i teraz jest 1000000% lepiej. pozostało je tylko dopieścić, wykończyć ucho pod line i spatynować na czarno.Koła zostają o takiej średnicy jak są ponieważ większych nie da się zamontować jest to efekt nałożonych na siebie kilku błędów A efekt pracy wygląda tak:
http://koga.net.pl/images/old_forum/1560227476.jpg

http://koga.net.pl/images/old_forum/1560227476.jpg

W stoczni:
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
- Travis22
Koledzy, potrzebuje waszej pomocy w rozwiązaniu mojego problemu. A mianowicie jak wyglądają barierki przeciw abordażowe. Nie mogę nigdzie znaleźć żadnej fotografii na której by to było pokazane.
No i jeszcze drugie pytanie: co to jest za belka pokazana na rysunku?
[img size=150][/img]http://koga.net.pl/images/old_forum/7110480904.jpg

No i jeszcze drugie pytanie: co to jest za belka pokazana na rysunku?
[img size=150][/img]http://koga.net.pl/images/old_forum/7110480904.jpg

W stoczni:
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
- Kazek
Witam - pierwsze zdjecie pokazuje barierki z modelu z muzeum znakomity model na drugim zdjeciu widac jak ja to zrobiłem w swoim Victory

Pozdrawiam Kazik 

- Travis22
Dzięki Kazek za odpowiedz tak właśnie myślałem ze to barierki. Wykonałem już tą przeciw abordażową instalacje brakuje tylko barierki i siatki ale raczej nie będą jej instalował (siatki). Pręty są wykonane ze spinacza wygietego na szablonie, oczka polutowane, i wszytko jest spatynowane sznurek wysmarowałem wikolem żeby pozbyć się włosków jak gdzieś było opisane i przeciągnąłem przez oczka.
Udało mi się również dokończyć armaty pod szlifowałem je ale bez przesady, spatynowałem, a wyniki widać na fotkach.

Udało mi się również dokończyć armaty pod szlifowałem je ale bez przesady, spatynowałem, a wyniki widać na fotkach.

W stoczni:
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
POLONEZ
ORP ISKRA
W porcie:
Section HMS Victory
- jerry_bee
Travis22 napisał:
to nie są barierki. to kosze na koce i inne szmaty, które miały przejąć odłamki z pocisków.
tak właśnie myślałem ze to barierki
to nie są barierki. to kosze na koce i inne szmaty, które miały przejąć odłamki z pocisków.
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee