Witajcie .Tempo minimalne - chyba czuć wiosnę w powietrzu bo lepiej pospacerować niż podłubać stoczni. Prace nad fokmasztem cd.
ps. mam nadzieję, że nie zadużo zdjęć wstawiam;)
Witajcie koledzy;) Prace z masztami praktycznie zakończone. Na razie wszystko poskładane na sucho, jedynie co to marsy są już wklejone na stałe - no i czekają na poręcze. Bloki dotarły - dzięki Mirku;) Po świętach zabieram się za olinowanie - mam nadzieję że jakoś to pójdzie a narazie kilka zdjęć z obecnych postępów;)
Dzięki Kazimierzu. Fakt skala nieciekawa dla niezgrabnych moich rąk. Maszty i marsy zostawię takie jasne jedynie reje będę malował częściowo na czarno.
Witajcie Koledzy i Koleżanki;) Mimo iż pogoda dopisuje i chęci coraz mniej coś tam u mnie się dzieje... naprawdę żółwim tempem...jakoś te linki mnie doprowadzają do ... no właśnie. Ale co tam olinowanie stałe fokmasztu generalnie skończone..oczywiście ze względu na skalę trochę uprościłem choć i tak w stosunku do tego co proponował wydawca Shipyardu dodałem trochę lin opierając się na planach zawartych w "anatomy.." kilka zdjęć z dotychczasowych poczynań. Mam nadzieję że przy grotmaszcie pójdzie mi trochę lepiej
[ [img size=399]http://koga.net.pl/images/old_forum/9_bounty_006.jpg