Uwaga Modelarze

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bartas

Uwaga Modelarze

Post autor: Bartas »

Uwaga Modelarze!
Zapraszamy na naszą stronę internetową gdzie możecie obejrzeć nowy produkt firmy RARE BIRDS Shipyard.
www.model-shipyard.com
Plany modelarskie z Super dodatkiem dają szerokie możliwości wyboru materiałów do budowy modelu. Dołączone części kadłuba wycięte laserowo, a także szablony poszyć pozwolą na różne konwersje.
Nasz produkt powstał z myślą o modelarzach, którzy stosują materiały mieszane do budowy modelu (np. drewno i karton) a także preferują indywidualne malowanie i obróbkę części. Super dodatek opracowany jest w skali 1:72.
Dla tych modelarzy, którzy budują modele z kartonu przygotowaliśmy zestaw akcesoriów - elementów wyposażenia pokładu, a także wiązania masztów i bocianich gniazd - wszystko do nabycia w wydawnictwie GPM.
Plany modelarskie z Super dodatkiem zostały przygotowane w limitowanej edycji 125 sztuk - każdy egzemplarz ma swój indywidualny numer.
ataman

O:Uwaga Modelarze

Post autor: ataman »

Hmm.. nic nowego na tej stronce nie widze...:( Klikam w "nowośc" i pojawia sie Enterprize i Santa Leokadia.....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzysztof

Post autor: krzysztof »

A co mi da numeracja limitowanej serii? Satysfakcja z zakupu nr 001? Jak to się przełoży na wykonywany model? A jak będzie więcej chętnych niż 125 osób. Mam rozumieć, że odmówicie sprzedaży? ( Już nie wierzę). Dla mnie taki pic fotomontaż.
pozdrawiam Krzysztof

krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
Awatar użytkownika
Emilius

Post autor: Emilius »

Tiaaaa, Kolega chciał zapewne napisać o superplanach HMS Enterprize i Santa Leocadiii a wyszło jakoś tak "bezpciowo" jakiś bird.
Co do numeracji tej superkolekcji nie bardzo widzę sens tego, chyba, że jest to edycja kolekcjonerska, czyli nie do sklejania. No cóż, chcąc wyjść na przeciw oczekiwaniom modelarzy co do waloryzacji modelu kartonowego w pierwszej kolejności pozbyłbym sie poszycia kartonowego zastępując je fornirowymi listwami, ale, to kwestia indywidualna i Wasz pomysł na superprodukcję, gdyż summa summarum model byłby już bardziej drewniany niż kartonowy ;)
Jedna z bardziej u nas egzotycznych skal 1:72 też jakoś nie bardzo jest mi na rękę, gdyż całkiem nie pasuje do kolekcji modeli w skali około setkowej czyli 1:100 czy 1:96 , tym bardziej 1:50 stosunkowo mało jest bowiem modeli w podziałce 1:75.
Sail Ho!
Emil

W stoczni Santisima Trinidad
www.Santisima Trinidad.jun.pl
ODPOWIEDZ