odbyły się pierwsze spotkania organizacyjne, ustaliliśmy co następuje:
1/ oddzieliliśmy sprawę zjazdu od sprawy wystawy. wystawa odbędzie się w dniach 15 do 22 sierpnia, nasz zjazd w weekend 21-22 sierpnia.
2/ w sobotę 21 sierpnia odbędzie się oficjalne zamknięcie wystawy, z pompą i fajerwerkami, jak co roku.
3/ noclegi zapewnia organizator, na takiej samej zasadzie i w tym samym miejscu, co rok temu.
4/ transport modeli - w tym roku organizator wynajmuje odpowiedni samochód, a dwóch ludzi (Marian i ja) objedzie kraj w poszukiwaniu modeli. dlatego prosimy chętnych Forumowiczów o deklarację, jakie modele moglibyście wypożyczyć Centrum Wystawienniczemu. każdy wystawca uzyska dokument nt. użyczenia swojego modelu. prosimy o deklaracje również po to, żebyśmy mogli jakoś sensownie zaplanować trasę przejazdu. nasz przejazd odbędzie się odpowiednio wcześniej, czyli pewnie 13-14 sierpnia. dzięki temu, że wystawę zamykamy naszym zjazdem, każdy swój model będzie mógł odwieźć osobiście.
5/ Centrum chciałoby w tym roku wydać mały katalog/folder prezentujący przebieg dotychczasowych wystaw. dlatego wszystkich, którzy już brali udział w zjazdach i wystawach, także tych, którzy chcieliby pokazać się po raz pierwszy, prosimy o przygotowanie i przesłanie mi zdjęcia modelu. w katalogu/folderze ujęte byłyby również modele w trakcie budowy, chociaż oczywiście priorytet uzyskają budowy zakończone (no, chociażby w 95%). liczę na Wasz szeroki odzew w tej sprawie. dodatkowo Centrum chciałoby dodać krótką notkę o każdym z nas. co o tym myślicie?
6/ wszystkich chętnych proszę o potwierdzenie udziału w zjeździe przez wysłanie do mnie maila, wiadomości, smsa, zadzwonienie, itp, itd. proszę o kontakt w ciągu najbliższych 2-3 tygodni - po tym terminie może okazać się, że zabraknie miejsca w hostelu.
7/ w planach mamy urządzenie w dniu naszego zjazdu (i przy okazji w dniu zamknięcia wystawy) małego pokazu okrętowego modelarstwa RC. chcielibyśmy wypożyczyć/kupić mały basen i na dziedzińcu Centrum urządzić krótki pokaz dla miejscowej ludności. co myślicie o takim pomyśle? czy byłby ktoś chętny do zaprezentowania swojego modelu w ten sposób?
8/ dodatkowo chcielibyśmy, żeby na wystawie mogły się zaprezentować ze swoim dorobkiem modelarnie. jestem absolutnie przekonany, że na chłopaków z Braniewa możemy liczyć. jeśli ktoś z Was prowadzi modelarnię, zna ludzi prowadzących modelarnie - zapraszamy. w planach są honory i nagrody dla juniorów, może jakiś mały element rywalizacji. proszę również o Wasze uwagi w tej sprawie.
liczę na szeroki odzew, mam nadzieję, że zobaczymy się w ciut większym gronie niż rok temu.
jakby co, podaję swoje namiary:
jerry_bee@koga.net.pl
502 18 14 40
zjazd Kogi 2010
- jerry_bee
zjazd Kogi 2010
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- Kon_Bar
O:zjazd Kogi 2010
Jerry, ja jestem zachwycony :D
Myślałem, że po zeszłorocznym zjeździe będą poważne problemy z organizacja tegorocznego (może i były, ale jak rozumiem zostały rozwiązane :) ) Idea, aby zlot odbywał się w określony weekend a wystawa była PRZED zlotem jest IMHO świetnym rozwiązaniem zeszłorocznych problemów!
Ja oczywiście mam zamiar przyjechać z lugrem :evil: choć tym razem chcę, aby był już ukończony (mam go dosyc - może popływam nim w basenie :silly: )
Myślałem, że po zeszłorocznym zjeździe będą poważne problemy z organizacja tegorocznego (może i były, ale jak rozumiem zostały rozwiązane :) ) Idea, aby zlot odbywał się w określony weekend a wystawa była PRZED zlotem jest IMHO świetnym rozwiązaniem zeszłorocznych problemów!
Ja oczywiście mam zamiar przyjechać z lugrem :evil: choć tym razem chcę, aby był już ukończony (mam go dosyc - może popływam nim w basenie :silly: )
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Większych problemów nie ma i nie było (chyba że takie standardowe), w tym roku będziemy mieć prawdopodobnie dodatkowych gości, ale czekamy na potwierdzenie, wtedy ogłosimy
Chcemy też imprezę bardziej nagłośnić.
Pozdrawiam.
Chcemy też imprezę bardziej nagłośnić.
Pozdrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- oksal
Już potwierdzam swą obecność. Nie będzie problemów z przyjazdem (a raczej z kwaterunkiem) w czwartek, to jest 19 VIII?
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
No "kurde mol" na 22 -go mam wylot do Hiszpanii. :pinch:
:( :( :(
- Kon_Bar
RomekS napisał:
Żadne takie :( :(
Daleko nie masz ;)
Spakujesz się 19 i na 2 dni zajrzysz (znając Zloty to za dużo rzeczy nie potrzebujesz zabierać :D )
No "kurde mol" na 22 -go mam wylot do Hiszpanii. :pinch:
Daleko nie masz ;)
Spakujesz się 19 i na 2 dni zajrzysz (znając Zloty to za dużo rzeczy nie potrzebujesz zabierać :D )
- Cezar65
Dzień dobry. Kłaniam się uprzejmie wszystkim Kogowiczom ,dwa lata temu byłem, w zeszlym roku nie mogłem ,ale będę w tym roku i PISZĘ się w sprawie realizacjii PKT. 7-tzn. pokaz modeli RC.Pozdrawiam Cezar 65.
http://budowa-modelu-atlas-ll.blog.onet.pl
- oksal
Kon_Bar napisał:
Prawda,dużo rzeczy nie potrzebujesz. Jeden dzień i jedna noc- kolejność odwrotna. Nawet możesz pociągiem z Torunia, aby potem Żubry nie przeszkadzały za kierownicą
Basen na zjazd to super pomysł
Cazary, chętnie zobaczę wszystkie. Które zabierasz?

RomekS napisał:No "kurde mol" na 22 -go mam wylot do Hiszpanii. :pinch:
Daleko nie masz ;)
Prawda,dużo rzeczy nie potrzebujesz. Jeden dzień i jedna noc- kolejność odwrotna. Nawet możesz pociągiem z Torunia, aby potem Żubry nie przeszkadzały za kierownicą
Basen na zjazd to super pomysł
PISZĘ się w sprawie realizacjii PKT. 7-tzn. pokaz modeli RC.Pozdrawiam Cezar 65.
Cazary, chętnie zobaczę wszystkie. Które zabierasz?

-
Jak Braniewo to może i Szczytno /mają co pokazać /. Spytam Sławka jak się zapatruje ?
- Jarek
W zeszłym roku miałem ochotę, ale nie wypaliło. W tym roku jeszcze nie planowałem urlopu, a więc już planuję - druga połowa sierpnia. Potwierdzam udział na 100%. Nareszcie zapoznam się osobiście z co niektórymi ;) . Napewno przyjadę z Sakolewą i być może ukończę jeszcze Elbę. Bountego w trakcie budowy też mogę pokazać.
Dla mnie proszę nie uwzględniać noclegu. Z Pruszcza Gdańskiego jest niedaleko to i modele sam dowiozę.
Dla mnie proszę nie uwzględniać noclegu. Z Pruszcza Gdańskiego jest niedaleko to i modele sam dowiozę.