Oczywiście Panowie , zgadzam sie jak najbardziej ze wszystkim co piszecie . Wodzu być może został lekko przeciągnięty ( nie uczestniczyłem w tym :-) ) pod kilem . Lekko , bo Wodzu rokuje na przyszłość i nie jest dzieckiem , które dostało internet na wakacje i postanowił sobie popisać . Zresztą , większosć z nas wie , po kilku wpisach nowego użytkownika , czego można się po nim spodziewać . Natomiast z głupotą i debilizmem trzeba walczyć bezwzględnie , bo "chamstwo " i "niekultura" jest przy głupocie pełną pełną amatorszczyzną, chlebkiem z masełkiem . Jeżeli chcecie tolerwoać wpsisy typu " hello ziomy pozdro600 , jak ktoś ma jakieś skany planuw to niech wżuci , bo mam se zamiar zbódować .... " to tolerujcie . Ja nie będę. Do czego takie przygłupy są potrzebne ? Argument typu ,że " jak coś mnie denerwuje/nie interesuje, to nie czytam/ nie zaglądam" , nie przemawia do mnie . Ja lubię awantury , lubie się wykłócać o swoje , a przede wszystkim nigdy nie ustępuję debilizmowi . Nie ważne czy to forum , czy realna codzienność . Mam dość radykalne poglądy i dzięki temu radzę sobie doskonale w przeróżnych , nawet dosłownie ekstremalnych sytuacjach w życiu . Tyle .
Zarzuty w stylu , że przez takie gadanie , wspołmodelarze się zniechęcają itp też do mnie nie docierają . Jak się zniechęcają , to ich problem . Widocznie nie zależy im , by udowodnić , że jest inaczej . To nie są modelarze . Pianie z zachwytu nad jakaś pokraką nic nie wnosi dobrego dla autora , tym bardziej , że autor takiego dziwoląga wychamranego zębami nic nie bierze do głowy , gdy ktoś starszy i bardziej doświadczony daje mu jakies wskazówki . Taki też potrafi jeszcze naciupać , za to , ze ktoś mu śmiał zwrócić uwagę - choćby ostatnia niedawna akcja z takim kasztanem z falistej tektury na tle serwet , mebli i wzorzystego dywanu o jakości zdjęć z wczesnego baroku . Jaki jest sens czegoś takiego ? Wstawiać zdjęć na których nic nie widać oprócz obsmarkanego obrusa ? Nad czym się tasować ?
Telepie mnie , kiedy widzę wątki pod tytułem "mam zamiar zbudowac " ... KOGO TO OBCHODZI ? PO CO INFORMOWAĆ O TYM CAŁY ŚWIAT ?
Uprzedzam , by nie chwytano mnie zaraz za słówka - druga część mojej wypowiedzi ( o głupocie) nie dotyczy Wodza , ani żadnej rzeczy która jego jest .
uwagi/obelgi - prośby i propozycja
- grzegorz75
O:uwagi/obelgi - prośby i propozycja
http://www.iik.suzuki.pl/
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Stefan,
Dyskusja nie jest tylko o tobie nie pochlebiaj sobie ;) Co do blokowania konta - też nie ma sensu, zabawniej jest Ciebie moderować :D
Uwaga ogólna:
Proponujję aby zamiast pisać o tym co kogo denerwuje i dlaczego wnosić konstruktywne pomysły co zrobić, aby było lepiej.
Pozdrawiam.
Dyskusja nie jest tylko o tobie nie pochlebiaj sobie ;) Co do blokowania konta - też nie ma sensu, zabawniej jest Ciebie moderować :D
Uwaga ogólna:
Proponujję aby zamiast pisać o tym co kogo denerwuje i dlaczego wnosić konstruktywne pomysły co zrobić, aby było lepiej.
Pozdrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- stefan
radek napisał:
Wytruć debili, zwolnić moderatorów bo i tak nic nie robią (ja sie nie liczę :P )
Uwaga ogólna:
Pozdrawiam.
Wytruć debili, zwolnić moderatorów bo i tak nic nie robią (ja sie nie liczę :P )
-
No no no ! Widzę że sam miód płynie z Naszej Kogi . Nie ma to jak „s rana” poczytać miłe słowa . Znaczy się wszystko po staremu . Ilu Polaków tyle opinii . Ja już sam nie wiem czy pisać czy nie . Zawsze będzie ktoś komu się to nie spodoba i afera gotowa . Odchodzę na bok . Ja w tym nie będę brał udziału . Są mądrzejsze osoby które wiedzą jak pomóc Naszej Kodze . Na pewno nie będę nikomu ubliżał i nie wypowiadał się na temat jego pracy . Mam swój temat i tam będę pokazywał . Szanuje Was wszystkich koledzy i nie mam zamiaru kłócić się z nikim . Pozdrawiam .:)
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- goldie
Uwaga ogólna:
Znowu głębokie filozoficzne zapytanie :) ... cytując klasyków "- może zróbmy tak, aby krytyki w ogóle nie było".
Pisanie o tym, co kogo denerwuje też jest formą polepszania, czy to swojego samopoczucia (zgodnie z zasadą - nic mnie tak nie cieszy jak ludzka krzywda), czy ogólnie pojętego dobra forum.
Może wystarczy, kiedy my będziemy lepsi, bardziej merytoryczni i wyrozumiali (nie dotyczy Stefana).
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
goldie napisał:
Czemu znowu?
Tu się zgodzę.
Cały ten wątek ma na celu 2 rzeczy - ustalenie jakiś nowych form zachowań oraz zastanowienie sią nad swoją postawą - każdego forumowicza z osobna.
Znowu głębokie filozoficzne zapytanie :)
Czemu znowu?
Może wystarczy, kiedy my będziemy lepsi, bardziej merytoryczni i wyrozumiali
Tu się zgodzę.
Cały ten wątek ma na celu 2 rzeczy - ustalenie jakiś nowych form zachowań oraz zastanowienie sią nad swoją postawą - każdego forumowicza z osobna.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- Rado
Chyba dość proste- są dwie opcje. Jeśli Koledzy Czcigodni Założyciele Wielce Zasłużeni TM chcą mieć prywatne forum- prosta sprawa- wystarczy odciąć dostęp do zakładania kont, usunąć te które nie pasują do świetlanej wizji i już, załatwione. Nie będzie nowych, nie będzie pytań o rzeczy o których "wszyscy wiedzą"- będzie małe grono znających się i lubiących. Prosto i czysto.
Jeśli z kolei Koga ma być powszechnie dostępna to pojawianie się powtórek i rożnej maści błędów tak w redakcji jak i merytoryce postów jest nieuniknione. Są na każdym bez wyjątku forum, niezależnie od obostrzeń i sankcji. Jedyną drogą do zachowania poziomu jest nie "opierdalanie" tylko moderacja. Bez rzucania mięsem i traktowania nowych jak szmaty bo to doprowadziło już w tej chwili do tego że jeśli ktoś z młodych (zresztą nie tylko młodych) mówi w sieci o Kodze, to mówi źle- jako o siedlisku nadętych, chamowatych buców.
Jeśli z kolei Koga ma być powszechnie dostępna to pojawianie się powtórek i rożnej maści błędów tak w redakcji jak i merytoryce postów jest nieuniknione. Są na każdym bez wyjątku forum, niezależnie od obostrzeń i sankcji. Jedyną drogą do zachowania poziomu jest nie "opierdalanie" tylko moderacja. Bez rzucania mięsem i traktowania nowych jak szmaty bo to doprowadziło już w tej chwili do tego że jeśli ktoś z młodych (zresztą nie tylko młodych) mówi w sieci o Kodze, to mówi źle- jako o siedlisku nadętych, chamowatych buców.
http://erka.ovh.org/
- halny55
Witam,
super koledzy kogowicze.W wolnej chwili przy remoncie mojej Vitki,bardzo fajnie czyta się te wszystkie opinie,zdania,poglądy itp.Jest to nie zła rozrywka.Sami doskonale wiecie,że te dyskusje do niczego nie doprowadzą.Uspokójcie się i dajcie spokój tym kłótniom.A myślałem,że modelarstwo i ci,którzy się tym zajmują,jest czymś szczególnym.Że są to ludzie,jakby z innej gliny ulepieni.
Ale co tam...faktycznie,jak komuś nie pasuje bytność na kodze,po prostu niech się wyrejestruje i nie zajmuje miejsca na serwerze.
Pozdrawiam wszystkich
Jurek Rosłan (halny55)
super koledzy kogowicze.W wolnej chwili przy remoncie mojej Vitki,bardzo fajnie czyta się te wszystkie opinie,zdania,poglądy itp.Jest to nie zła rozrywka.Sami doskonale wiecie,że te dyskusje do niczego nie doprowadzą.Uspokójcie się i dajcie spokój tym kłótniom.A myślałem,że modelarstwo i ci,którzy się tym zajmują,jest czymś szczególnym.Że są to ludzie,jakby z innej gliny ulepieni.
Ale co tam...faktycznie,jak komuś nie pasuje bytność na kodze,po prostu niech się wyrejestruje i nie zajmuje miejsca na serwerze.
Pozdrawiam wszystkich
Jurek Rosłan (halny55)
- Leon27
A ja na to wszystko:
A wiecie że znależli Arkę Noego na górze Ararat??? Heheheh .
Tu się wielkie rzeczy dzieją a Wy tu prawicie jak szlachta zaściankowa :-)
Linki do relacji z odkrycia Arki:
http://www.tvn24.pl/0,1653908,0,1,arka-noego-odnaleziona,wiadomosc.html
http://wiadomosci.onet.pl/2161522,16,na_99_9_procent_to_arka_noego,item.html
No i ten sam artykuł filmikiem
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2949640/Noahs-Ark-found-in-Turkey.html
Nie kłóćmy się bo będzie nowy potop :-)
A wiecie że znależli Arkę Noego na górze Ararat??? Heheheh .
Tu się wielkie rzeczy dzieją a Wy tu prawicie jak szlachta zaściankowa :-)
Linki do relacji z odkrycia Arki:
http://www.tvn24.pl/0,1653908,0,1,arka-noego-odnaleziona,wiadomosc.html
http://wiadomosci.onet.pl/2161522,16,na_99_9_procent_to_arka_noego,item.html
No i ten sam artykuł filmikiem
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2949640/Noahs-Ark-found-in-Turkey.html
Nie kłóćmy się bo będzie nowy potop :-)
- jerry_bee
Leon, a plany, GDZIE SOM PLANY?!?!? i czy KTOS MOZE PODESLAC MI SKANY PLIZ?!
wszyscy powiedzieli, co wiedzieli, więc zakończmy już to lanie wody, bo Stefan znowu się wnerwi i komuś sprzeda wiązankę.
EDIT: no i Myszor nam wymięknie, a byłaby szkoda. chłop najwyraźniej nie wie kiedy żartujemy, a kiedy nie.
wszyscy powiedzieli, co wiedzieli, więc zakończmy już to lanie wody, bo Stefan znowu się wnerwi i komuś sprzeda wiązankę.
EDIT: no i Myszor nam wymięknie, a byłaby szkoda. chłop najwyraźniej nie wie kiedy żartujemy, a kiedy nie.
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee