MONO-1 budowa ślizgu
-
-
O:MONO-1 budowa ślizgu
Witam dawno temu zapowiadana relacja z budowy modelu ślizgu Mono teraz zmieniły się okoliczności i będzie to FSR - Standard . Napędzany będzie ASP15 silniczkiem spalinowym poj. 2.5cm. Kadłub wykonany jest z maty szklanej przesączony żywicą poliestrową Dł 580mm . szer250mm.

Kocham Laubzegę
- Tomek Aleksinski
Holy cow!
Musiala byc tych pierogow pelna wanna!!! :woohoo:
Musiala byc tych pierogow pelna wanna!!! :woohoo:
-
-
Witam
A oto moje piękne dwa serwa do "OKRĘTU":P TYPU HS-82MG do sterowania sterem i gardziołkiem silnika.

A oto moje piękne dwa serwa do "OKRĘTU":P TYPU HS-82MG do sterowania sterem i gardziołkiem silnika.

Kocham Laubzegę
-
Dzień Doberek
To co udało mi się zrobić do soboty przy OKRĘCIE
Robię wał z kawałka rurki miedzianej FI-6mm , oś wału jest z pręta stalowego FI-4mm , łożysko 4X9mm , wytoczyłem sobie z pręta miedzianego oprawę na łożysko , jako smarowniczkę wału zastosowałem wentylek od dętki rowerowej wlutowany do obudowy wału spełnia on rolę szybkiego uzupełnienia Towotem . Jak widać na fotka skleiłem obydwie połówki dno i pokład kadłuba oraz wkleiłem grodzie wykonane z maty szklanej na szybie z trzech wart maty szklanej uzyskują grubość 0.6mm nakrywają przyciskając na to drugą szybą .

To co udało mi się zrobić do soboty przy OKRĘCIE
Robię wał z kawałka rurki miedzianej FI-6mm , oś wału jest z pręta stalowego FI-4mm , łożysko 4X9mm , wytoczyłem sobie z pręta miedzianego oprawę na łożysko , jako smarowniczkę wału zastosowałem wentylek od dętki rowerowej wlutowany do obudowy wału spełnia on rolę szybkiego uzupełnienia Towotem . Jak widać na fotka skleiłem obydwie połówki dno i pokład kadłuba oraz wkleiłem grodzie wykonane z maty szklanej na szybie z trzech wart maty szklanej uzyskują grubość 0.6mm nakrywają przyciskając na to drugą szybą .

Kocham Laubzegę