Kamienie a sprawa Słoni

Zmiany na stronie i inne związane z witryną.

Awatar użytkownika
WojSzal

O:Kamienie a sprawa Słoni

Post autor: WojSzal »

Radek a myślałeś już o jakiś konkretnych skórkach? Troszkę tego do joomli jest, więc może wysuń jakąś propozycję ;)
Ahoj!

Wojtek

Żeglując poprzez morza...
Awatar użytkownika
jaxa

Post autor: jaxa »

Ja osobiście jestem za obecnym wyglądem
...choć ze względu na kobietę, to wolałbym, żeby layout zmieniał się za każdym odświeżaniem, bo jak widzi tę szatę graficzną, to już mam mnóstwo innych rzeczy do zrobienia w domu ;)
OD CZEGOŚ TRZEBA ZACZĄĆ - NAJLEPIEJ OD POCZĄTKU !!!
w szkutni: ObrazekObrazek ...i przy kei: ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Kon_Bar

Post autor: Kon_Bar »

Ja jestem za 2 zmianami (1 chyba zresztą wymusi BB) - zlikwidować "ostatnio na forum" na każdej karcie oraz przemyśleć "Menu główne" - IMHO np. dział "Literatura" jest taki sobie a dubluje wpisy z forum o tej samej nazwie. Można pomyśleć o przyklejonym spisie książek na forum + dyskusja o każdej pozycji. Wymaga to moderacji od czasu do czasu, ale jest to chyba lepsze rozwiązanie od obecnego.

Rozważyłbym też podzielenie relacji na (min) 3 kategorie:
- ukończone (w archiwum) - zasady jak na kartonworku (np. autor może relację wyczyścić z achów i ochów);
- w toku (w działach jak dotychczas);
- relacje "młodych adeptów" (np. osoba świeżo zarejestrowana może tworzyć relację tylko tu, po ukończeniu pierwszego modelu może tworzyć relacje w działach);

To tyle na szybko :)
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Ja bym chętnie wchodząc na Kogę widział ostatnie wpisy na forum tak jak jest dotychczas , a także fotkę modelu , jego części , podzespołu , coś w deseń "fotki tygodnia " . Koniecznie ukryć hyde-park , by nie widniał na głównej stronie w ostatnich wpisach na forum - co już poruszałem wcześniej i wielu kolegów poparło ten pomysł .

W IMIĘ PANA SZATANA !!!
http://www.iik.suzuki.pl/
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

Szata graficzna i układ powinna zostać bez większych zmian,
natomiast zawsze byłem przeciwko wyświetlaniu ilości postów
oraz rangi (nawet jako rezerwista).
To do niczego nie służy a
potem niektórzy wypisują po 2466 postów.
Hyde -Park jako dodatek. Można by rozwinąć tematycznie dział "Pliki do pobrania".
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Jako że została mi zwrócona uwaga , bardzo poważnie (poważniej to się tylko w trumnie wygląda) , przez moderatora , że głoszę satanizm , piszę o religii -prawdopodobnie chodzi o mój post wyżej , wyjaśniam co następuję , iż PAN SZATAN , to ten PAN SZATAN :

Obrazek

Obrazek

PAN SZATAN jest nieodzownym patronem w naszym żargonie współmodelarskim , ale niestety został tu niemile przyjęty . BIJĘ SIĘ W PIERŚ !!!

Niniejszym wszystkich , którzy poczuli urazę za skutek pojawienia się PANA SZATANA przepraszam . Przepraszam , że żyję i obiecuję , że nigdy się to nie powtórzy .
Moderatora za czujność odznaczam orderem krzyża kartoflanego i gwiazdy choinkowej z waty.

Obrazek
http://www.iik.suzuki.pl/
Awatar użytkownika
bartes123

Post autor: bartes123 »

Panowie, wy naprawdę nie macie pojęcia kim Mr. Satan był?
No to proszę:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i oczywiście w wersji dopasowanej do naszych okrętów, jakby kto chciał Mr Satana na galiona czy też na załoganta:

Obrazek

dżizas, ponad połowa świata go zna...
Awatar użytkownika
Karrex

Post autor: Karrex »

Również jestem za zmianami. Wszystkie jednostki pływające co jakiś czas szły (i idą) do remontu, więc nie wiem czemu „KOGĘ” ( przecież jednostka pływająca), miałoby to ominąć ;) .
Kon_Bar napisał:
Rozważyłbym też podzielenie relacji na (min) 3 kategorie:
- ukończone (w archiwum) - zasady jak na kartonworku (np. autor może relację wyczyścić z achów i ochów);
- w toku (w działach jak dotychczas);
- relacje "młodych adeptów" (np. osoba świeżo zarejestrowana może tworzyć relację tylko tu, po ukończeniu pierwszego modelu może tworzyć relacje w działach);

Ja byłbym przede wszystkim za wyodrębnieniem tematu RELACJI Z BUDOWY (z podziałami, jakie proponuje Konrad) od FORUM DYSKUSYJNEGO.
Bo w tej chwili jest to zmieszane i „wnerwia” niektórych „budujących” na rozważania „teoretyków”.

radek napisał:
Mam pytanie - chcecie nowego wyglądu kogi (w sensie grafiki) czy zostajemy przy starym?

Optuję za zmianą Strony Głównej. Obecna jest mało atrakcyjna (bez urazy) i plastycznie i merytorycznie (pewnie dlatego, że dawno nie odświeżana).

Do wyglądu „Białego Forum” nic nie mam, jest czytelne i o to chodzi.

Zgadzam się z wyłączeniem HYDE PARKU z Ostatnio na forum (jeżeli miałoby zostać 14 tematów, jak jest obecnie)
lub zamianę Ostatnio na forum ( lub „Dzisiaj na forum” ) tylko winietka,
a po kliknięciu otwiera się strona z WSZYSTKIMI aktywnymi tytułami postów napisanych danego dnia (taki spis treści danego dnia i wtedy nic się nie przegapi).
Pozdrawiam
Karol

W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux

Pozłotnictwo

Obrazek
Awatar użytkownika
halny55

Post autor: halny55 »

Karolu,
ponieważ jesteś tu dla mnie jednym z ważniejszych autorytetów,więc podpisuję się pod Twoja propozycja.Dokładnie opisałeś propozycję zmian.Rzeczywiście zrobił się tu mały bałaganik ( sam w pewnym stopniu do niego się przyczyniłem wprowadzając anarchizm...ale ok. ),więc trzeba to uporządkować.
Kłaniam się
Jurek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bartek_W

Post autor: Bartek_W »

Kon_Bar napisał:
- relacje "młodych adeptów" (np. osoba świeżo zarejestrowana może tworzyć relację tylko tu, po ukończeniu pierwszego modelu może tworzyć relacje w działach);)

Ta jedna rzecz, sprowadzająca bądź co bądź całość do jakiejś sztucznej taksonomii, nie podoba mi się. Wszyscy są równi, ale niektórzy są równiejsi? Ukończenie pierwszego modelu nie jest gwarancją ukończenia drugiego i kolejnego, a tym samym zaśmiecenia zacnego działu niedokończoną relacją. Na Kodze mamy kilka niepełnych relacji, ale uważam, że niektóre z nich mimo to są bardzo wartościowe.

Pozdrawiam
Bartek
ODPOWIEDZ