Prins Willem

Opisy budowy jednostek żaglowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yetislawo

O:Prins Willem

Post autor: yetislawo »

Tylko sprobuj je zepsuc to ja Ci w......:)
Sławek Dziewulski
myszor

Post autor: myszor »

Witam . Mam prośbe do kolegów którzy znają język niemiecki . Ja jako człowiek nie światowy , uczono mnie tylko j. rosyjskiego mam problem z rozszyfrowaniem tekstu w punkcie 81 . Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc to bardzo bym prośił .:)
Obrazek
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
myszor

Witam . Zmęczyłem gretingi . Chciałbym się zapytać czy dobrze to zrobiłem . Chodzi mi o te ramki , czy to ma tak wyglądać bo już zgłupiałem . Na dziobie tak nie zrobiłem i zwrócono mim uwagę o tą ramkę . Nie wiedziałem czy to ma być tylko ramka czy jeszcze ramka w ramce .:)
Obrazek
Obrazek

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

Gretingi wyglądają bardzo ładnie tylko ze wykonałeś je trochę nie tak.Patrząc od góry pełne listwy gretingu powinny biec wzdłuż pokładu a u ciebie biegną w poprzek.Wykonałeś kupę pracy czy zdecydujesz się na robotę od nowa.R.
myszor

Witam . Ja Panie Ryszardzie nie byłbym w stanie wykonać sam kratownicy . Dostałem je od Mirka Rybusa . Widocznie popaprałem kierunki .Co dalej nie wiem :( Tylko te moduły przyciełem i dopasowałem do wymiaru i wykonałem ramki . No cóż znowu się czegoś nauczyłem .:)

Awatar użytkownika
jerry_bee

Post autor: jerry_bee »

Myszor, a nie możesz samych gretingów wyjąć z ramek, obrócić je na drugą stronę i włożyć z powrotem w ramki?
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
myszor

Jarek tak sie nie da bo pod spodem jest inne wykończenie . Te listwy poprzeczne nie są na tej samej wysokości co te wzdłużne . Są niżej i nie będzie równej powierzchni . Trudno , stało się . a te nieszczęsne ramki to są dobrze ? O to chodziło ?

Awatar użytkownika
halny55

Post autor: halny55 »

Witaj Andrzeju,
tak po prawdzie,to nawet nie miałem zielonego pojęcia o tym,że gretingi buduje się tak,żeby wierzchnie listwy były wzdłuż pokładu.Ciekawy jestem,czy zdecydujesz się na poprawkę.Bo to jest tak,jeśli nie było by się świadomym pomyłki,nie ważne,czy z niewiedzy,czy z niedopatrzenia,to mogło by tak pozostać.Ale teraz,gdy widzi się błąd,a potem będzie się cały czas na ten błąd patrzyło,to chyba lepiej zmienić .Ja też tak mam.Potem nie mogę spać.
A swoją drogą to ja też wolę prowadzić "duże gabaryty".Chociaż czasem i tu potrzeba precyzji.Dobrze,że znowu tu jesteś!!!!
Kłaniam się
Jurek

Obrazek
Awatar użytkownika
halny55

Post autor: halny55 »

Jeżeli chodzi o przetłumaczenie pkt.81,to wydaje mi się,może nie dosłownie,ale brzmi to tak:

...maty gumowe przybite do belki gwoździami z podkładkami...

Chociaż belegnägel to poprostu po naszemu nagle.Ale też w tłumaczeniu dosłownym "papierowe gwoździe".Pytałem ludzi dobrze znających niemiecki i nikt mi nie przetłumaczył dokładnie.

A tak przetłumaczył słownik on-line:
Papieru paznokcie nail-studded gumowe maty za to przed bar
.Tylko się uśmiałem!!!!Hi,hi,hi...

Obrazek
Kłaniam się
Jurek

Obrazek
myszor

Dzięki Jurek . Miałem rózne propozycje ale chyba to będą - nagle . Jest to usytuowane właśnie obok nagli ale wyszczególnione . Myślałem że jest to coś nadzwyczajnego bo z moich planów nic nie widać . Jeszcze raz dziękuje Kolego p[o fachu :) .

ODPOWIEDZ