Piękny model
Pozwolę sobie wkleić jedno ze zdjęć oryginału, który stoi w holenderskim Den Helder,
miałem okazje go oglądać i mam kilkanaście zdjęć, gdyby były do czegoś przydatne jestem w stanie podesłać.
W załączeniu jedno zdjęcie ogólne
i kibicuje w budowie!!
Prins Willem
-
Re: Prins Willem
Dzięki filipiasty
Dawaj więcej zdjęć jak masz .
EDIT
On już nie stoi w doku . On spłonął w 2009

EDIT
On już nie stoi w doku . On spłonął w 2009

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- filipiasty
Zgodnie z prośbą przesylam kolejne kilka zdjec, na niektorych jest Filip ale za nim lub obok niego sa tez rózne szczegóły wiec te zdjecia tez wkleilem
ps. nie wiedzialem ze splonąl - szkoda bo był piękny - zdjęcia z 2008 roku
Jutro podesle jeszcze kilka zdjęć (~10) które mi zostały ale nie chcę na raz wszystkich wklejac
pozdrawiam
krzysztof

ps. nie wiedzialem ze splonąl - szkoda bo był piękny - zdjęcia z 2008 roku
Jutro podesle jeszcze kilka zdjęć (~10) które mi zostały ale nie chcę na raz wszystkich wklejac
pozdrawiam
krzysztof
- oksal
Andrzej, czy Ty się czasem nie pytałeś o średnicę liny, będącej opaską na masztach? Chyba to było na SB, a może to kto inny był. W zasadzie to szukałem czegoś innego, ale znalazłem obwody tych lin. Dane są dla okrętu 74-działowego z 1760 roku- HMS Bellona. Jakby co, to jutro usunę ten wpis.
-
Adaś , zgadza się , to ja pytałem . Dziękuje za informacje . Będzie przydatna 

-
Witam .
Trochę przestoju ale to ze względów zdrowotnych .
Niema tego złego co by na dobre nie wyszło .
Otrzymałem od Naszego Kolegi Mateusza( Mati86) przesyłkę a w niej takie oto rzeczy .
Dla mnie , mało doświadczonego " Frajdolarza" są to cudeńka .
Chciałbym Tobie Mateusz bardzo serdecznie podziękować że zadałeś Sobie tyle trudu aby mi pomóc .
Takie zachowanie jest bezcenne
Dobry z Ciebie Chłopak , pomagasz starszym a to się liczy . Nie pozostaje mi nic jak pomału brać się za budowę ( ostrożnie)
Postaram się zrobić klapy " dyndające" co by Bartes nie mógł sobie używać na mnie
Mati jeszcze raz wielkie - DZIĘKUJE !
Trochę przestoju ale to ze względów zdrowotnych .
Niema tego złego co by na dobre nie wyszło .
Otrzymałem od Naszego Kolegi Mateusza( Mati86) przesyłkę a w niej takie oto rzeczy .

Dla mnie , mało doświadczonego " Frajdolarza" są to cudeńka .
Chciałbym Tobie Mateusz bardzo serdecznie podziękować że zadałeś Sobie tyle trudu aby mi pomóc .
Takie zachowanie jest bezcenne

Dobry z Ciebie Chłopak , pomagasz starszym a to się liczy . Nie pozostaje mi nic jak pomału brać się za budowę ( ostrożnie)
Postaram się zrobić klapy " dyndające" co by Bartes nie mógł sobie używać na mnie

Mati jeszcze raz wielkie - DZIĘKUJE !
- Załączniki
-
- P1320432.JPG (258.74 KiB) Przejrzano 5436 razy
-
- P1320435.JPG (247.14 KiB) Przejrzano 5436 razy
- Kazek
Cudeńka cudeńka a teraz Myszorku pokaż co potrafisz i poskładaj to (że się brzydko wyraże)
do kupy, a my bedziemy podziwiać twoje dzieło. Przy okazji dobrze wiedzieć że Mati takie rzeczy robi bedzie do kogo się zwracac o pomyc bo to dobry chłopak i napewno nam pomoże 

Pozdrawiam Kazik 

- antosiek
A te cudeńka to fototrawienie czy laser?
-
Witam.
Jako że linki nadchodzą wielkimi krokami zbudowałem nawijarkę - dzięki Kaziu - Kagra .
Następny będzie rop - powinno być odwrotnie
Willuś się buduje . Nie ma co na razie pokazywać bo nic nowego nie wniosę do świata modelarskiego .
Skończę maszty to zaprezentuje .
Jako że linki nadchodzą wielkimi krokami zbudowałem nawijarkę - dzięki Kaziu - Kagra .
Następny będzie rop - powinno być odwrotnie

Willuś się buduje . Nie ma co na razie pokazywać bo nic nowego nie wniosę do świata modelarskiego .
Skończę maszty to zaprezentuje .
- Mirek77
Fajna maszynka i fajnie, że mimo braku czasu kontynuujesz relację
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.