Poszukuje dokładnych planów statku ratowniczego R 27 Sztorm II , oraz szkolnego żaglowca
Zawisza Czarny . W zamian oferuje do wyboru ;
1 . Album malarstwa marynistycznego AIVAZOVSI obrazów z ERMITRAŻU format 26 X 32 cm . 150 stron .
2 . HMS Victory wydanie książkowe opis zdjęcia , dokładne plany 6 arkuszy
3 . Wappen von Hamburg I wydanie książkowe opis zdjęcia , dokładne plany 4 arkusza plus wymiary olinowania
4 . Die Brigg wydanie książkowe opis zdjęcia , dokładne plany 2 arkusze
5 . Ewer , Zeesenboot und andere altere Fischereifahrzeuge wydanie książkowe opis zdjęcia , dokładne plany 8 arkuszy .są to łodzie do połowu ryb .
Wszystkie książki są w języku niemieckim .
6 . Valecne lode , Czeska książka opisuje okres od starożytnysh Greków do początków pary
Oczekuje na propozycje , może kogoś to zainteresuje
Joker
Wymiana planów
- Cezar65
Re: Wymiana planów
Planów Sztorma 2 po prostu nie ma...... Ja się wzorowałem na Cyklonie , a kupiłem je u p. Chrzanowskiego....pomyślnego szukania życzę.
http://budowa-modelu-atlas-ll.blog.onet.pl
- SZKUTNIK
Ahoj!
A o którego ZAWISZA CZARNY chodzi. Plany pierwszego były w Modelarzu. Planów modelarskich obecnego ZAWISZA CZARNY jeszcze nikt nie opracował.
Pozrawiam
SZKUTNIK
A o którego ZAWISZA CZARNY chodzi. Plany pierwszego były w Modelarzu. Planów modelarskich obecnego ZAWISZA CZARNY jeszcze nikt nie opracował.
Pozrawiam
SZKUTNIK
Pozdrawiam SZKUTNIK
szkutnik-model@wp.pl
szkutnik-model@wp.pl
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Potwierdzam, bo sporo czasu poszukiwałem panów Zawiszy Czarnego II, łącznie z dojściem do stoczni. Nie ma jego planów. Ani sprzed przeróbek ani po przeróbkach.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- K. Z.
Planów Zawiszy Czarnego najlepiej szukać u armatora statku.
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
- Joker 2
Za jedną z książek przyjme chętnie wycinanke pancernika Richeliu w skali 1:200 wydawnictwa Halicki ze Stegny .
- K. Z.
"U armatora też szukałem i zawiszy drugiego nie ma."
To niemożliwe, muszą mieć dokumentacje. Jacht ma klasę PRSu to i dokumentacja musi być. Myślę, że Cię po prostu olali. Proponuję szukać kontaktu z mechanikiem Rysiem. Porządny chłop, na początku może się wydawać dość "szorstki", ale postara się pomóc. Niestety bez kilku wizyt w Gdyni się nie obejdzie, najlepiej w zimie jak mają postój i trochę więcej czasu.
To niemożliwe, muszą mieć dokumentacje. Jacht ma klasę PRSu to i dokumentacja musi być. Myślę, że Cię po prostu olali. Proponuję szukać kontaktu z mechanikiem Rysiem. Porządny chłop, na początku może się wydawać dość "szorstki", ale postara się pomóc. Niestety bez kilku wizyt w Gdyni się nie obejdzie, najlepiej w zimie jak mają postój i trochę więcej czasu.
- oldboy
Witam
Plany s/y Zawisza Czarny (po wojenny) były publikowane w Modelarzu 6/1968 w skali 1:200,opracowane przez Pana M. Roszkowskiego na podstawie rysunków udostępnionych przez CWM ZHP w Gdyni. Plany są w formacie A4 mało precyzyjne. Proponuje nawiązanie z obecnym odpowiednikiem CWM .
Pozdrowienia dla Braci Modelarskiej.
Czesław Stefańczyk
Plany s/y Zawisza Czarny (po wojenny) były publikowane w Modelarzu 6/1968 w skali 1:200,opracowane przez Pana M. Roszkowskiego na podstawie rysunków udostępnionych przez CWM ZHP w Gdyni. Plany są w formacie A4 mało precyzyjne. Proponuje nawiązanie z obecnym odpowiednikiem CWM .
Pozdrowienia dla Braci Modelarskiej.
Czesław Stefańczyk
- SZKUTNIK
Ahoj!
K.Z. - Dokumentacja statkowa a dokumentacja przydatna dla modelarzy to nie zupełnie to samo.Podobnie jak Radek próbowałem rozmawiać z CWM, ale w biurze armatora nic nie wskórałem.Byłem również w tej sprawie bezposrednio na żaglowcu. Rozmawiałem z kilkoma osobami. Kapitanowie na Zawiszy zmieniają się szybciej niż rękawiczki. Gadki, obiecanki cacanki. Próbowałem załatwić sprawę po marynarsku ( z wielką flaszką). Nie pomogło. Zaproponowałem pewną okrągłą sumkę za wypożyczenie planów jednostki na jeden dzień.Odesłano mnie z kwitkiem. Cóż....... może komuś innemu się uda.
K.Z. - Dokumentacja statkowa a dokumentacja przydatna dla modelarzy to nie zupełnie to samo.Podobnie jak Radek próbowałem rozmawiać z CWM, ale w biurze armatora nic nie wskórałem.Byłem również w tej sprawie bezposrednio na żaglowcu. Rozmawiałem z kilkoma osobami. Kapitanowie na Zawiszy zmieniają się szybciej niż rękawiczki. Gadki, obiecanki cacanki. Próbowałem załatwić sprawę po marynarsku ( z wielką flaszką). Nie pomogło. Zaproponowałem pewną okrągłą sumkę za wypożyczenie planów jednostki na jeden dzień.Odesłano mnie z kwitkiem. Cóż....... może komuś innemu się uda.
Pozdrawiam SZKUTNIK
szkutnik-model@wp.pl
szkutnik-model@wp.pl