Modelarska heblarka
- kotomysz-51-
Modelarska heblarka
Witam. Chciałbym Wam pokazać trochę moich ,wykonanych własnoręcznie narzędzi . Jako pierwsza będzie heblarka modelarska . Podstawa to płyta wiórowa , silnik do napędu to pozostałość po pompie do wody . Jego moc to ok .-400-Watów . Sama heblarka to pozostałość po strugu elektrycznym made in PRC lub jak kto woli- Chińszczyzna . Spalił się silnik, teoretycznie do wyrzucenia .wykorzystałem tzw część roboczą czyli wał z nożami oraz koła pasowe i pasek . Po pewnych modyfikacjach w sumie tanim kosztem mam coś co przydaje się w modelarstwie.Pracuje bardzo cicho i to jest jedna z jej zalet .Być może znajdzie się ktoś komu zaświta podobna myśl i zrobi coś jeszcze bardziej efektowne . Aby za wiele nie zawracać głowy to reszta na fotkach .Pozdrawiam . Piotr .
Ostatnio zmieniony 21 sie 2012, 19:24 przez kotomysz-51-, łącznie zmieniany 1 raz.
- mamt1971
Re: Modelarska heblarka
Witam.Pomysł dobry.Spytam czy silnik od pompy nie jest za słaby tak to pomyślane fajnie strug dalej do urzytku
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
mamt1971 pisze:Witam.Pomysł dobry.Spytam czy silnik od pompy nie jest za słaby tak to pomyślane fajnie strug dalej do urzytku
Jak "urzywa" to pewnie do użytku.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- mamt1971
Witam ponownie.Dzięki andrzej 1 za zwrócenie uwagi mi na błąd który zrobiłem no cóż.Pozdrawiam wszystkich.