Dzień dobry!

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
wojtek_fajga

Dzień dobry!

Post autor: wojtek_fajga »

Witam Kolegów!

Mieszkam w Bydgoszczy i do tej pory zajmowałem się modelarstwem plastikowym, głównie lotniczym. W dzieciństwie/młodości budowałem modele kartonowe z Małego Modelarza, wszystko jak popadnie (głównie to co udało się kupić w kiosku Ruchu).
Chciałbym zbudować drewniany model okrętu/statku żaglowego, od kilku tygodni podpatruję forum i w tajemnicy buduję dżonkę :)
Do tej pory nie miałem żadnego doświadczenia z drewnem w modelarstwie, w modelach plastikowych robiłem tylko imitacje; coś takiego:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Re: Dzień dobry!

Post autor: Andrzej1 »

wojtek_fajga pisze:Witam Kolegów!
....
Chciałbym zbudować drewniany model okrętu/statku żaglowego, od kilku tygodni podpatruję forum i w tajemnicy buduję dżonkę :)

...

Witam

Dorozumiewam się, nie wiem czy dobrze, że masz na imię Wojtek - to miłe i sympatyczne imię.
Jeszcze jak uchylisz rąbka i pokażesz dżonkę to :
a) Nabierzemy więcej sympatii do Ciebie.
b) Koledzy, którzy są ekspertami, prawdopodobnie, Ci pomogą i Twoja dżonka będzie jeszcze
doskonalsza.

A ja osobiście zapraszam na pokład i do wspólnej w modelowanie zabawy, powodzenia.

Z ukłonami
Andrzej Korycki

P.S. Samolociki bardzo very a i zdjęcia też prawie bez zarzutu.
Awatar użytkownika
marek1

Post autor: marek1 »

Witam,model przepięknej urody, przynajmniej dla mnie ,pięknie radzisz sobie z imitacjami,więc o materiały naturalne można być spokojnym,pozdrawiam marek
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Witam kolegę na pokładzie Kogi . Poziom wykonania modeli samolotów na najwyższym poziomie , tylko pogratulować . Myślę , że dasz sobie z modelem żaglowca , a drewno nie jest takim strasznym materiałem jak wielu twierdzi.
Pozdrawiam Mirek Rybus
wojtek_fajga

Post autor: wojtek_fajga »

Witam Kolegów ponownie!

Bardzo się cieszę, że modele z imitacją drewna podobają się.

Tutaj jeszcze jeden wyrób drewnopodobny :)

Obrazek

Andrzej1 pisze: Dorozumiewam się, nie wiem czy dobrze, że masz na imię Wojtek...

Oczywiście - Wojtek.

Andrzej1 pisze:Jeszcze jak uchylisz rąbka i pokażesz dżonkę...

Proszę bardzo: http://www.koga.net.pl/forum/viewtopic.php?p=56582#p56582
ODPOWIEDZ