Witam
Ostatnio po małym przestoju zaczynam z budową holownika dalej. Na pierwszy ogień robimy osprzęt do sterówki. A więc popielniczka jako „bardzo ważny” element wystroju sterówki. Wykonałem ja z blaszki fototrawionej a że jest to popielniczka marki PKP wiec logo firmy też musiało być.
Następnie robimy wszelkie urządzenia elektroniczne z wyposażenia, a więc radiostacja która mi zaginęła i muszę ją wykonać ponownie oraz zasilacz stabilizowany (chyba) do tych urządzeń.
Całość jak na razie jest z fototrawień i będzie pomalowana i uzupełniona w wszelkie przyciski oraz pokrętła.
H 300 DANIEL
- Romanov
- rychenko
Re: H 300 DANIEL
Witam
Popielniczka PKP extra ,ciekawe co popielniczka rodem z kolei robiła na holowniku chyba ktoś z załogi dojeżdżał pociągiem do pracy
Popielniczka PKP extra ,ciekawe co popielniczka rodem z kolei robiła na holowniku chyba ktoś z załogi dojeżdżał pociągiem do pracy

Pozdrawiam Ryszard
- Romanov
Ciąg dalszy budowy sterówki. Teraz czas aby część frontalną wykonać. W originale wygląda tak jak na fot 1 A moja mam nadzieje wyglądać będzie lepiej, zresztą sami oceńcie.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2012, 23:07 przez Romanov, łącznie zmieniany 1 raz.
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
- rychenko
Witam
Roman sterówka zaczyna nabierać wyglądu te drobne elementy są na pewno upierdliwe do zrobienia ale dodają autentyczności , wygląda to bardzo dobrze, a radiostacja będzie działała?

Roman sterówka zaczyna nabierać wyglądu te drobne elementy są na pewno upierdliwe do zrobienia ale dodają autentyczności , wygląda to bardzo dobrze, a radiostacja będzie działała?

Pozdrawiam Ryszard
- Romanov
Ryszardzie kochany serdecznie dziękuje za miłe słowa i obiecuję "że radiostacja będzie nadawać"
Już się uczę procedur CQ CQ DX .........CQ CQ DX ............
)
Zresztą mam trochę wprawy w tym bo kiedyś było modne na CB radiu robienie łączności na tzw "Wstęgach"
a ja miałem swoje radio i znak wywoławczy 161NM23 i najdalsza łączność potwierdzona (karta QSL) moja to z polskim misjonarzem z Kongo
) na paśmie 27,550 MHz
Pozdrawiam
Już się uczę procedur CQ CQ DX .........CQ CQ DX ............

Zresztą mam trochę wprawy w tym bo kiedyś było modne na CB radiu robienie łączności na tzw "Wstęgach"
a ja miałem swoje radio i znak wywoławczy 161NM23 i najdalsza łączność potwierdzona (karta QSL) moja to z polskim misjonarzem z Kongo

Pozdrawiam
- Romanov
Detali zaczyna przybywać coraz więcej. Kolumna koła sterowego, szafka z pulpitem radaru oraz pulpit alarmowy. Pozostało niewiele już wiec niebawem zamykamy sterówkę i robimy na zewnątrz.
Pozdrawiam
Roman K.
edit - poprawiłem fotki bo jakieś takie nie bardzo wyszły
mam nadzieje że te będą czytelniejsze
Pozdrawiam
Roman K.
edit - poprawiłem fotki bo jakieś takie nie bardzo wyszły
mam nadzieje że te będą czytelniejsze
- Romanov
Witam
Wracam powoli do budowy holownika. Sterówka zamknięta i obecnie pracuję nad poszyciem zewnętrznym.
Nitowanie poszycia wykonałem z nóżek z procesorów dzięki podpowiedzi Mati oraz Rychenko. Troszkę to było upierdliwe ale wykonalne. Średnica łba nita jest 0,45 mm. W takim stanie jak teraz zużyłem 1070 szt nitów
Pozdrawiam
Wracam powoli do budowy holownika. Sterówka zamknięta i obecnie pracuję nad poszyciem zewnętrznym.
Nitowanie poszycia wykonałem z nóżek z procesorów dzięki podpowiedzi Mati oraz Rychenko. Troszkę to było upierdliwe ale wykonalne. Średnica łba nita jest 0,45 mm. W takim stanie jak teraz zużyłem 1070 szt nitów

Pozdrawiam
- jeskom
No wreszcie ruszyłeś tą łajbę
- ładnie ci te nity wyszły

- Romanov
Ciąg dalszy zabawy
Robimy maszt trochę zabawy z blaszkami i śrubkami.
Robimy maszt trochę zabawy z blaszkami i śrubkami.