Witam.
Koło sterowe na pokład rufowy.
Pozdrawiam Kazimierz.
Brytyjski dwu pokładowiec HMS BELLONA 1761 r.
- kejsi
- ataman
Re: Brytyjski dwu pokładowiec HMS BELLONA 1761 r.
Kejsi, to koło to gotowiec, złożone z półfabrykatów, czy całkowicie ręczna robota? Jeśli to ostatnie, to mógłbyś pokazać, jak toto zmajstrowałeś?
Pozdrawiam
- kejsi
Witam.
Koło sterowe składa się z tulejki która ma wywiercony otwór osiowy i osiem ślepych otworów na obwodzie. Dwóch połówek pierścieni z ośmioma rowkami na obwodzie oraz z ośmiu drążków.
To można kupić i ja to kupiłem.
Pozdrawiam Kazimierz.
Koło sterowe składa się z tulejki która ma wywiercony otwór osiowy i osiem ślepych otworów na obwodzie. Dwóch połówek pierścieni z ośmioma rowkami na obwodzie oraz z ośmiu drążków.
To można kupić i ja to kupiłem.
Pozdrawiam Kazimierz.
- kejsi
Witam.
Słupki pod balustrady.
Pozdrawiam Kazimierz.
Słupki pod balustrady.
Pozdrawiam Kazimierz.
- Kazek
Kazimierzu kurna gdybyś nie napisał że to są słupki do balustrady to bym nie wiedział
Jedno muszę przyznać że są małe ale każdy inny i nie najlepiej wyglądają myślę że musiałbyś się lepiej postarać wszak imię masz właściwe .

Pozdrawiam Kazik 

- kejsi
Kazek, to dopiero przymiarki. Tych słupków będzie przeszło szęśćdziesiąt. Będzie dopasowywane, zmieniane, wyrzucane, dorabiane. Jedym słowem dużo roboty.
Pozdrawiam Kazimierz.
Pozdrawiam Kazimierz.
- kagra
Cześć,jeszcze jeden na K.Kazik do takiej drobnicy zastosuj taśmę klejącą.Jak to zrobiłem masz na str.14 mojej relacji Wappen v. H.Odrysuj tylko właściwy kąt i na pilarkę.Nawiercanie też masz ułatwione.Pozdrawiam.K.
- kejsi
Witam.
Staram się malowanie ograniczyć do minimum, dlatego słupki relingu i całe ogrodzenie chcę wykonać z wenge. W pierwszej wersji okleiłem słupki fornirem z wenge, ale znalazłem klocek z wege i wykonuję słupki w całości w wenge. Po pomalowaniu olejem wenge trochę ściemnieje co widać na zdjęciu.
Pozdrawiam Kazimierz.
Staram się malowanie ograniczyć do minimum, dlatego słupki relingu i całe ogrodzenie chcę wykonać z wenge. W pierwszej wersji okleiłem słupki fornirem z wenge, ale znalazłem klocek z wege i wykonuję słupki w całości w wenge. Po pomalowaniu olejem wenge trochę ściemnieje co widać na zdjęciu.
Pozdrawiam Kazimierz.
- kejsi
Witam.
Słupki wstępnie dopasowywane na drucie fi 1 mm. Na razie nic nie jest przyklejone.
Pozdrawiam Kazimierz.
Słupki wstępnie dopasowywane na drucie fi 1 mm. Na razie nic nie jest przyklejone.
Pozdrawiam Kazimierz.
- kejsi
Witam.
Tak po krawiecku to fastrygowania ciąg dalszy. Założyłem na końcówki drucików górną część kończącą burtę rufową. Będzie to od góry zaklejone jaszcze jedną warstwą forniru.
Pozdrawiam Kazimierz.
Tak po krawiecku to fastrygowania ciąg dalszy. Założyłem na końcówki drucików górną część kończącą burtę rufową. Będzie to od góry zaklejone jaszcze jedną warstwą forniru.
Pozdrawiam Kazimierz.