Kuter pilotowy KP-400 Pilot 20

Relacje z budowy tych jednostek
Dratfa30

Kuter pilotowy KP-400 Pilot 20

Post autor: Dratfa30 »

Witam! chciałem podzielić się moją relacją z budowy mojego pierwszego modelu, lecz utraciłem bezpowrotnie wszystkie zdjęcia z prac :cry: jedynie co mi pozostało to tych kilka fotek, teraz postaram się wrzucać na bieżąco zdjęcia z końca budowy mojego pilota. Pozdrawiam

Jest to mój pierwszy model więc proszę zbytnio się nie śmiać z efektów mojej jakże to dla mnie ciężkiej pracy :D

Pozdrawiam Łukasz
Załączniki
jedno z najstarszych zdjęć i jedyne co mi zostało z początków budowy :/
jedno z najstarszych zdjęć i jedyne co mi zostało z początków budowy :/
P1050639.JPG (47 KiB) Przejrzano 9430 razy
to już po kilku tygodniach od poprzedniego zdjęcia...
to już po kilku tygodniach od poprzedniego zdjęcia...
P1060391.JPG (39.59 KiB) Przejrzano 9414 razy
P1060390.JPG
P1060390.JPG (41.87 KiB) Przejrzano 9414 razy
2013-01-31-083.JPG
2013-01-31-083.JPG (33.81 KiB) Przejrzano 9414 razy
Awatar użytkownika
rychenko

Re: Kuter pilotowy KP-400 Pilot 20

Post autor: rychenko »

Łukasz bardzo ładnie się prezentuje model , napisz coś więcej na temat budowy , czy kadłub sam robiłeś czy to gotowiec , z jakiego materiału robisz itp.
Pozdrawiam Ryszard
Dratfa30

Kadłub kupiony ze znanej pewnie wszystkim strony,:-D ale na pewno drugi model który będę budować, zrobię od podstaw, model robiłem z spienionego PCV i z materiałów które mi wpadły w ręce, czyli jak najtaniej, całość budowana na desce do prasowania:D niestety. Nie mam miejsca gdzie bym mógł spokojnie popracować, mam plan po wakacjach zaadoptować piwnice na modelarnie i zakupić troszkę sprzętu i narzędzi tak ażeby móc zrobić coś w lepszym wykonaniu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Własny kąt do modelowania to bardzo ważna sprawa no ale nie każdy niestety może sobie na to pozwolić , spienione PCV to nie bardzo materiał na nadbudówki bo chyba właśnie do tego go użyłeś ?
Wstaw jakieś lepsze zdjęcia bo na tych co są to trudno ocenić a chętnie byśmy zobaczyli :!:
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
muli9
Lokalizacja: {"name":"Polska Rzesz\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}
Kontakt:

Post autor: muli9 »

Dratfa30 pisze:... lecz utraciłem bezpowrotnie wszystkie zdjęcia z prac :cry: ...

Witaj - jeżeli zdjęcia były na karcie pamięci lub dysku - dzisiejsze programy recovery pozwalają odzyskać praktycznie wszytko co zostało usunięte, no z kliszą już gorzej :D
Dratfa30

Wiem że istnieją takie programy, lecz uszkodzenie jest dosyć poważne bo nawet bios nie widzi dysku:\ a firmy które zajmują się odzyskiwaniem danych z tak uszkodzonych nośników liczą sobie pokaźną sumę.
Nowe zdjęcia i filmiki z testów wodnych wrzucę jak tylko będę miał już kompa sprawnego. A co do spienionego PCV dla czego się nie nadaje?spienione PCV podobno ma większą gęstość od płyty hips

Pozdrawiam Łukasz
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Co do spienionego PCV , jest on podatny na wszelkiego rodzaju uszkodzenia jak chociażby zarysowania nie wiem jak jest z gęstością ale skoro polistyren jest od niego twardszy to wydaje mi się ze tez i ma większą gęstość , spienione PCV nie jest tez tak gładkie jak polistyren i podczas malowania jest efekt skórki (pomarańczy) ale to tylko moje zdanie wybór materiału należy przecież do ciebie .
Pozdrawiam Ryszard
Dratfa30

Witaj, wiesz gdybym wcześniej wpadł na te forum to pewnie bym się dowiedział z czego robić, na dzień dzisiejszy budowa jest na tyle daleko że nie opłaca mi się zaczynać od nowa. Przy następnym modelu który chce zrobić na pewno zaczerpne pomocy na temat technik i materiałów, jak już pisałem to mój pierwszy model, lecz drugi chce wykonać lepiej,ładniej itd. Spodobało mi s na Maksa modelarstwo szkutnicze, myślę ze juz jestem zaszczepiony tym hobby.

Pozdrawiam
rekmak

Post autor: rekmak »

Ten model chyba będzie pływał? Jaką ma długość bo teraz potrzebny jest odpowiedni napęd i wyposażenie RC.
Awatar użytkownika
Slawek Kromer

Post autor: Slawek Kromer »

tak sobie myśle że jak Łukasz postawi model na wodzie to będzie pływał chyba że utonie :D
Druga wersja jak go rzuci to będzie latający pilot :lol:
Długość modelu - jeśli kadłub jest kupny ze znanej firmy to 81cm i wejdzie silnik jakieś 5kv :mrgreen:
odpowiednie wyposażenie Rc to pewnikiem PILOT 2 lub 4 :twisted: :twisted:
dajcie niech robi a pewnie jak będzie miał jakieć problemy to będzie pytał nie wszystko na raz
ODPOWIEDZ