poszycie po zagruntowaniu olejem duńskim (2 warstwy, po wyschnięciu przetarte flanelką) .
Kil i stewy - surowe drewno
Szebeka
- mirek
Re: Szebeka
I sam widzisz jaka jest różnica po pomalowaniu , jak na mój gust to dość fajnie wyszło , no może za bardzo się błyszczy 

Pozdrawiam Mirek Rybus
- władek
mirek pisze:I sam widzisz jaka jest różnica po pomalowaniu , jak na mój gust to dość fajnie wyszło , no może za bardzo się błyszczy
Te dwie warstwy oleju utworzyły warstwę podobną do lakieru. Połysk też mi się niezbyt podoba. Spróbuję przetrzeć czymś "twardszym" od flaneli, może uda się delikatnie zmatowić. Powierzchni pokrytych tuszem nie będę gruntował olejem. Siedzę w tej chwili przed telewizorem i poleruję tusz flanelką. Efekty są obiecujące, ale pewnie trzeba będzie ten zabieg powtórzyć kilka razy (malowanie tuszem i polerowanie)
Pozdrawiam
Władek
Władek
- władek
Witam, zamontowałem prowizorycznie pokłady rufowe (2-3 kropelki kleju). Teraz będzie można wszystko pomierzyć i wykonać nadburcia rufy
Pozdrawiam
Władek
Władek
- władek
Próba cięcia laserem w tekturze 1 mm.
Z tej tektury wycinane będą elementy ozdobne mojej szebeki. Po wycięciu - nasączanie klejem CA, mizianie i malowanie humbrolem nr 16 (złoty metalik)
Z tej tektury wycinane będą elementy ozdobne mojej szebeki. Po wycięciu - nasączanie klejem CA, mizianie i malowanie humbrolem nr 16 (złoty metalik)
Pozdrawiam
Władek
Władek
- władek
- władek
- władek
Przyszedł czas na relingi rufowe. Tak wygląda projekt:
mam nadzieję że uda mi się to zrobić
mam nadzieję że uda mi się to zrobić

Pozdrawiam
Władek