Pytanie o konkurs
- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: Pytanie o konkurs
Jeżeli konkurs ma być rozwiązany w tym roku to moja propozycja jest taka. Ogłośmy konkurs na najlepiej zbudowany model - dowolną techniką - ale konkretną jednostkę. Inaczej jak sie wrzuci różne modele do jednego konkursowego wora to jakie przyjąć kryterium oceny?
Pozdrawiam serdecznie Piotr
- bartes123
Myślę że temat konkursu skutecznie zamydliliśmy i ubiliśmy.

- Jarek
Borek pisze:Jeżeli konkurs ma być rozwiązany w tym roku to moja propozycja jest taka. Ogłośmy konkurs na najlepiej zbudowany model - dowolną techniką - ale konkretną jednostkę. Inaczej jak sie wrzuci różne modele do jednego konkursowego wora to jakie przyjąć kryterium oceny?
Kryteria oceny radek podaje w pierwszym poście.
A co do modelu, to "róbta co chceta".
- paniol2005
Bartes może nie aż tak , ale warto przedyskutować.
Skoro konkurs Kogowy to wg mnie z planów Kogowych .
Takie moje zdanie.
Skoro konkurs Kogowy to wg mnie z planów Kogowych .
Takie moje zdanie.
Pozdrwiam - Tomek
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Tomek - shipyard to była początkowa propozycja dyskutowana na SB jako propozycja wstępna. Po to ten wątek, aby ustalić dokładny temat konkursu. Do gotowych planów z kogi mamy:
Dżonka
KuM
Przekrój Victory.
Jak coś przeoczyłem to dorzućcie.
Dżonka
KuM
Przekrój Victory.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- paniol2005
Kuter Pławnicowy
Edytuję .
Na forum lotniczym jest taki konkurs co rok .
Buduje się z planów dostępnych dla wszystkich na forum (na Kodze są takie plany) , oceniane jest przez forumowiczów ( do Tczewa nie każdy dojedzie) .
Może tak skopiować .
Edytuję .
Na forum lotniczym jest taki konkurs co rok .
Buduje się z planów dostępnych dla wszystkich na forum (na Kodze są takie plany) , oceniane jest przez forumowiczów ( do Tczewa nie każdy dojedzie) .
Może tak skopiować .
Pozdrwiam - Tomek
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Juto wieczorem będzie ankieta. Do tego czasu czekam na wnioski. Proszę również ewentualnych uczestników o głos, co by im sprawiło frajdę - a hamstfo kogowe proszę o to, aby tego nie komentowali 
Przy braku sensownych wyników z ankiety lub wniosków z dyskusji podejmę resztę decyzji sam po konsultacjach telefonicznych z kilkoma osobami.

Przy braku sensownych wyników z ankiety lub wniosków z dyskusji podejmę resztę decyzji sam po konsultacjach telefonicznych z kilkoma osobami.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
radek pisze:Tomek - shipyard to była początkowa propozycja dyskutowana na SB jako propozycja wstępna. Po to ten wątek, aby ustalić dokładny temat konkursu. Do gotowych planów z kogi mamy:
Dżonka
KuM
Przekrój Victory.
Odnośników gdzie są te relacje i plany...
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Znalazłem ten swój przekrój, był w projektowaniu a wyszukiwarka kogowa jakoś mnie nie chciała tam naprowadzić.
To ten link, może się przyda do obglądniecia..
viewtopic.php?f=516&t=30120&start=130
To ten link, może się przyda do obglądniecia..
viewtopic.php?f=516&t=30120&start=130
- bartes123
w przypadku opcji "dowolny model dowolną techniką" i ocenę przez społeczność Kogi, muszą zostać jasno i sztywno określone ramy czasowe.
Ale mam pewne obawy czy ewentualni chętni początkujący modelarze mają wtedy jakiekolwiek szanse na nagrodę.
Może podzielić zawody na kategorie:
- amatorska (początkujący i sredniozaawansowani) i kilka nie skomplikowanych modeli do wyboru
- profesjonalna (zaawansowani i pro) i kilka trudniejszych modeli do wyboru
- open (dla wszystkich) wolna amerykanka w modelach do wyboru
Dodatkowo wypadałoby określić czy robimy modele z planów, czy robimy modele z zestawów, czy w przypadku ewentualnych modeli rc kadłub wykonywany samodzielnie czy na zamówienie i tak dalej i tak dalej.
W związku z tym, pomimo mojego głosowania, uważam że powinniśmy jednak przedyskutować kwestię konkursu ponownie.
Chociaż pewnie już musztarda po obiedzie...
Ale mam pewne obawy czy ewentualni chętni początkujący modelarze mają wtedy jakiekolwiek szanse na nagrodę.
Może podzielić zawody na kategorie:
- amatorska (początkujący i sredniozaawansowani) i kilka nie skomplikowanych modeli do wyboru
- profesjonalna (zaawansowani i pro) i kilka trudniejszych modeli do wyboru
- open (dla wszystkich) wolna amerykanka w modelach do wyboru
Dodatkowo wypadałoby określić czy robimy modele z planów, czy robimy modele z zestawów, czy w przypadku ewentualnych modeli rc kadłub wykonywany samodzielnie czy na zamówienie i tak dalej i tak dalej.
W związku z tym, pomimo mojego głosowania, uważam że powinniśmy jednak przedyskutować kwestię konkursu ponownie.
Chociaż pewnie już musztarda po obiedzie...