Witam
Wlasnie jestem po testach power draft ktory sciagnlem dzisiaj w nocy (to plik opisany w poprzednim poscie) i dziala :laugh: :laugh: :laugh: bez żadnych hasel itp itd. Tak wiec wychodzi ze cos nagrzebalem w trakcie instalacji lub sciagnalem niewlasciwy plik, co moglo sie stać, bo serwer bentleya albo jest mocno obciazony albo baardzo slaby i transfer jest mizerniutki. Tak wiec dziekuję Jerry u mnie dziala i zaczynam naukę prodramiku :laugh: :laugh:
Pozdrawiam
GrzesiekR
Powerdraft, jak to ugryźć
- Piotrek
Odp:Re:Powerdraft, jak to ugryźć
jerry_bee napisał:
I tu mam pewien problem... Wybieram 'Attach', następnie plik TIFF (1-bit), który chcę wstawić, klikam OK... i nic się nie pojawia w Raster Managerze...
Miał ktoś podobny problem?
wybranie opcji 'ATTACH' powoduje wyświetlenie takiego okienka. te opcje są chyba na tyle jasne, że nie ma co ich omawiać. no, może 'PLACE INTERACTIVELY' można objaśnić. wstawiamy obrazek w punkcie wskazanym myszą na ekranie, drugie kliknięcie określa jego wielkość. skala oczywiście jest w ten sposób nie do opanowania, ale o tym za chwilę.
I tu mam pewien problem... Wybieram 'Attach', następnie plik TIFF (1-bit), który chcę wstawić, klikam OK... i nic się nie pojawia w Raster Managerze...
Miał ktoś podobny problem?
Piotrek
- jerry_bee
pewnie zapominasz o potwierdzeniu drugiego narożnika...
procedura wygląda tak:
1/ podajemy (lewym klawiszem myszy) pierwszy punkt wstawienia obrazka
2/ podajemy wielkość obrazka (też lewą myszą)
3/ obrazek wstawiony i pojawia się na liście
4/ jeśli odpowiadają nam kolory to przez kliknięcie na INVERT mamy mapę przezroczystą (oczywiście budka TRANSPARENT też powinna być odhaczona)
próba przeprowadzona na pierwszym z brzegu pliku, obbrazek TIF, 2-bitowy.
procedura wygląda tak:

1/ podajemy (lewym klawiszem myszy) pierwszy punkt wstawienia obrazka

2/ podajemy wielkość obrazka (też lewą myszą)

3/ obrazek wstawiony i pojawia się na liście

4/ jeśli odpowiadają nam kolory to przez kliknięcie na INVERT mamy mapę przezroczystą (oczywiście budka TRANSPARENT też powinna być odhaczona)
próba przeprowadzona na pierwszym z brzegu pliku, obbrazek TIF, 2-bitowy.
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- Piotrek
Hej,
Dzięki. Już sobie wcześniej poradziłem... U mnie nie pojawiał się plik w Raster Managerze, dopóki nie odznaczyłem "Place Interactively"...
Dzięki. Już sobie wcześniej poradziłem... U mnie nie pojawiał się plik w Raster Managerze, dopóki nie odznaczyłem "Place Interactively"...
Piotrek