Zgodnie z sugestią Kolegi Matiego zakładam swoja relację z budowy tego bardzo ładnego żaglowca. Obecnie jestem na etapie sklejania części z 5 numerów wydania.
Witam! Jak tam przebiegają dalsze prace z modelem? Dostałem już dalsze numery włącznie z " bocianim gniazdem ". Pomału zaczynam sklejać armaty i kotwicę. Pomalowałem ją farbą na rdzawy kolor a lufy armat na kolor czarny - matowy. Nie wiem czy to dobrze i czy w oryginale było podobnie(?) Mam nadzieję, że tak. Pozdrawiam i czekam na dalsze zdjęcia.
Ja na razie czekam na kolejne numery ale za to składam zamówioną stocznię. Tak więc jak będę dalej składał to już w stoczni. Na razie po rozpakowaniu jest w częściach, tak to wygląda:
Też się zastanawiałem nad zakupem tej stoczni ale 230 pln to trochę za dużo, żona wykopałaby mnie za drzwi Mam nadzieję, że nie będę żałował, iż tego nie zrobiłem (?) Jest na pewno super przydatna i full profeska
Przyszły kolejne części do składania więc po sprawdzeniu jakości materiałów okazało się ze jedną wręgę musiałem prostować. Tak wygląda sklejony szkielet do 13 numeru DA.