Witam załogę Kogi

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
Awatar użytkownika
stary

Witam załogę Kogi

Post autor: stary »

Czołem.
Mam na imię Ryszard. Miejsce zamieszkania to Opole.
Na forum Kogi zaglądam już od dawna i nie ma co ukrywać że z dużą dla mnie korzyścią bo sporo się od Was nauczyłem korzystając z porad zawartych w wielu relacjach. Nie rejestrowałem się jednak do tej pory bo uważam że jak się coś bierze to wypadałoby też coś w zamian dawać.
Nadarzyła się jednak okazja bo niedawno udało mi się dokończyć jeden model więc jako wpisowe i w ramach podzięki za to co stąd wyniosłem wstawiam parę jego fotek.
Jest to model kartonowy w skali 1:100. Jak widać poniżej trochę poprzerabiany w porównaniu do tego co proponował projektant tej wycinanki.
Niestety z powodu braku warunków warsztatowych skupiłem się w chwili obecnej tylko na modelach kartonowych i tak już chyba zostanie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich
Rysiek
Ostatnio zmieniony 13 gru 2015, 18:48 przez stary, łącznie zmieniany 1 raz.
myszor

Re: Witam załogę Kogi

Post autor: myszor »

Witaj .
Piękny model .
Gratuluje umiejętności .
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
paniol2005

Post autor: paniol2005 »

O żesz ...
Pikne to ci jest , zazdraszczam umiejętności i witam na pokładzie .
Pozdrwiam - Tomek
Awatar użytkownika
ostry_gl

Post autor: ostry_gl »

Bardzo ładny model, a warsztatem się nie przejmuj - jak się zacznie coś robić powstaje sam:) Wiem, bo sam jestem początkujący, a do Twoich umiejętności z tego co widzę jeszcze mi daleko. Może skusisz się jednak na inne techniki, bo takie umiejętności warto rozwijać:)

Witaj na Kodze,

Łukasz
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Dzięki Koledzy za miłe słowa :)
Ostry_gl. Z tym warsztatem to miałem raczej na myśli brak możliwości lokalowych i sprzętowych do modelowania w innych technikach, bardziej "brudnych" podczas pracy ;) .
Kiedyś już otarłem się o prawdziwe jak mi się wydaje modelarstwo szkutnicze.
Ładnych kilkanaście lat temu zbudowałem model Halnego na podstawie ogólnie znanych planów modelarskich. Model bardzo uproszczony w porównaniu do modeli Halnego jakie powstały i powstają na tym forum.
No ale cóż. Brak było wtedy a przynajmniej ja nie miałem dostępu do innych informacji o statku ponad to co było w planach. Miałem jednak warunki gdzie mogłem mieszać żywicę, szlifować, pylić, piłować, toczyć i wiercić ile dusza zapragnie :lol:
Modelu już nie mam zresztą i tak był niedokończony.
Pozostały tylko fotki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 13 gru 2015, 18:49 przez stary, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kagra

Post autor: kagra »

Żeby karton wyglądał jak prawdziwa blacha,to rzeczywiście trzeba mieć talent.Piękne modele.Zza miedzy pozdrawia Kazimierz.
Awatar użytkownika
Zdzisław

Post autor: Zdzisław »

Witaj
Wspaniałe modele. Nie jeden stary modelarz nie zrobiłby tego tak dobrze jak Ty. Masz chłopie talent.
Pozdrawiam serdecznie Zdzisław
Awatar użytkownika
paniol2005

Post autor: paniol2005 »

No Panie , z tym Halnym to już przesadziłeś :)
Pozdrwiam - Tomek
Awatar użytkownika
Kazek

Post autor: Kazek »

Witaj na pokładzie . Modele wspaniałe ,więc czas zacząć relacje na forum z budowy kolejnego .
Pozdrawiam Kazik :)
Awatar użytkownika
rychenko

Post autor: rychenko »

Witam
muszę przyznać ze z ogromną przyjemnością oglądałem zdjęcia Twoich modeli , są wykonane bardzo bardzo „czyściutko” i tylko pozazdrościć takich umiejętności , witaj na Kodze mam nadzieję ze niebawem złożysz relacje z jakiegoś Twojego projektu
Pozdrawiam Ryszard
ODPOWIEDZ