Riva Aquarama Special 1:7
- krzysztof
Re: Riva Aquarama Special 1:7
Świetna, czysta praca, szalupka z uwagi na zamiłowania bardziej mi leży. Pokaż pokład gdzie maleństwo ma miejsce.
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- christo
krzysztof pisze:Pokaż pokład gdzie maleństwo ma miejsce.
Z tym pokładem to jest problem, bo go nie ma - budowę Bonhomme zacząłem od d... strony, czyli od najmniejszej szalupy, żeby sprawdzić swoje możliwości. Tak więc szalupka-sierotka (jeszcze nie skończona) czeka na swój czas, a póki co męczę motorówkę.
Pozdrawiam, Krzysztof
- Mumin
- Piotr80
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gdynia","desc":"","lat":"","lng":""}
Nooooo!
Aż miło oglądać takie wejście z tematem! Bez zbędnego marudzenia zapowiedziami tylko sam konkret! I to pływający! I o to chodzi! Po Twoim wejściu w temat widać, że projekt zakończy się sukcesem! Kwestia czasu
Także kibicuję budowie i pozdrawiam
Piotr
Aż miło oglądać takie wejście z tematem! Bez zbędnego marudzenia zapowiedziami tylko sam konkret! I to pływający! I o to chodzi! Po Twoim wejściu w temat widać, że projekt zakończy się sukcesem! Kwestia czasu

Piotr
- christo
Pozdrawiam, Krzysztof
- christo
Piotr80 pisze:Nooooo!
Piotr
Piękne dzięki za wsparcie

Pozdrawiam, Krzysztof
- christo
- lucky
Witam
Też mam chęć kiedyś popełnić takiego. Cieszę się że pokazujesz innym jak budujesz.
Jedynie mam pytanie czy ten szkielet jest do stołu przymocowany ? , czy on tylko leży na tym stole ?
Pytam bo w zasadzie powinien być unieruchomiony do stołu gdyż każde drewno ma tendencję do prostowania się a co za tym idzie symetria modelu ucieknie.
Pozdrawiam
Lucky
Też mam chęć kiedyś popełnić takiego. Cieszę się że pokazujesz innym jak budujesz.
Jedynie mam pytanie czy ten szkielet jest do stołu przymocowany ? , czy on tylko leży na tym stole ?
Pytam bo w zasadzie powinien być unieruchomiony do stołu gdyż każde drewno ma tendencję do prostowania się a co za tym idzie symetria modelu ucieknie.
Pozdrawiam
Lucky
- christo
Podczas klejenia poszycia dna szkielet nie był przymocowany - błąd nowicjusza. Ale sprawdzałem i nie zwichrował się.
Pozdrawiam
Krzysztof
Pozdrawiam
Krzysztof
Pozdrawiam, Krzysztof
- mirek
Piękna robota i myślę że jest wielu kolegów którzy poszli by w Twoje ślady i razem z Tobą budowali ten ładny model . Myślę że fajnie by było gdybyś podał link do źródła pochodzenia planów
Pozdrawiam Mirek Rybus