Witam, dzisiaj rozpocząłem przygodę z moim pierwszym modelem.
Dżonka budowana jest według planów zamieszczonych na stronie.
Dżonka - pierwsza krew
- tomlee.es
Dżonka - pierwsza krew
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 18:23 przez tomlee.es, łącznie zmieniany 1 raz.
- Slawek Kromer
Re: Dżonka - pierwsza krew
Miłej zabawy
- tomlee.es
Witam w Nowym roku i wszystkiego najlepszego.
Im dłużej patrzę na tą dzonke tym chętniej rozpoczął bym jeszcze raz, więc postanowiłem zrobić drugie podejście do szkieletu.
Im dłużej patrzę na tą dzonke tym chętniej rozpoczął bym jeszcze raz, więc postanowiłem zrobić drugie podejście do szkieletu.
- tomlee.es
Dżonka 2.0
Materiały użyte:
Karton 2mm, klej cyanoakrylowy, klej patex expres
Materiały użyte:
Karton 2mm, klej cyanoakrylowy, klej patex expres
- tomlee.es
- oksal
Dużo lepiej:) Pewnie i autorzy pomysłu i kogowych rysunków dżonki to doceniają
PS.
Co do cytatu:
dżonka prawie brzmi jak żonka i jak sobie przypomnę co Lipa w Tczewie w dowcipie opowiadał, że nie chciało by mu się jeszcze raz udawać przed przyszłymi teściami jaki to fajny jest... i zostaje przy jedynej słusznej "dżonce";)... to śmeję się do tej pory. Powodzenia w powrocie do modelarstwa:)
PS.
Co do cytatu:
tomlee.es pisze:Im dłużej patrzę na tą dzonke tym chętniej rozpoczął bym jeszcze raz, więc postanowiłem zrobić drugie podejście do szkieletu.
dżonka prawie brzmi jak żonka i jak sobie przypomnę co Lipa w Tczewie w dowcipie opowiadał, że nie chciało by mu się jeszcze raz udawać przed przyszłymi teściami jaki to fajny jest... i zostaje przy jedynej słusznej "dżonce";)... to śmeję się do tej pory. Powodzenia w powrocie do modelarstwa:)
- tomlee.es
- tomlee.es
Witam, kolejna porcja zdjęć moich walk z dżonką, jak widać na zdjęciach trochę zmodyfikowałem nadburcia (mam nadzieję że tak to się nazywa
), całość jest oklejana fornirem 0.6 mm więc stwierdziłem że owe nadburcia mogą mi się połamać i wkleiłem listewkę 2x2 mm.
Oczywiście nie ustrzegłem się błędu, listewki na dziobie i rufie powinienem wkleić na "leżąco" a wkleiłem na "stojąco".
Pozdrawiam.

Oczywiście nie ustrzegłem się błędu, listewki na dziobie i rufie powinienem wkleić na "leżąco" a wkleiłem na "stojąco".
Pozdrawiam.
- tomlee.es
- Witek...
- Lokalizacja: {"name":"Polska Zb\u0105szy\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Dżonka coraz ładniejsza, idziesz dobrym kursem. Wytrwałości i przyjemności z budowy.
Pozdrawiam Witek
Pozdrawiam Witek