HMS Badger w dwóch wersjach
-
-
-
-
-
Re: HMS Badger w dwóch wersjach
Nie wytrzymałem i zrobiłem przykrycie luku do wersji drewnianej
-
-
-
Jedno wstępnie pomalowałem i przymierzyłem, będzie git.
Czekam na dostawę 2mm bloczków z gpmu, aby zacząć wiązać lawety. Brakuje mi również oczek na burtach ale tym się zajmę po skończeniu kompletu dział.
Tu dotarłem do prac bieżących, zatem relacja nieco zwolni;)
Jak pisałem, jest to mój drugi model w życiu, pierwszy z forniru. Jestem świadom niedoskonałości, zwłaszcza w porównaniu do modeli z tego forum. Ale, jak się równać to z najlepszymi:)
Czekam na dostawę 2mm bloczków z gpmu, aby zacząć wiązać lawety. Brakuje mi również oczek na burtach ale tym się zajmę po skończeniu kompletu dział.
Tu dotarłem do prac bieżących, zatem relacja nieco zwolni;)
Jak pisałem, jest to mój drugi model w życiu, pierwszy z forniru. Jestem świadom niedoskonałości, zwłaszcza w porównaniu do modeli z tego forum. Ale, jak się równać to z najlepszymi:)
- ataman
Takie uwagi na gorąco, może przydadzą się przy następnym modelu: 1) Brak imitacji uszczelnienia pokładu, 2) pokład kiepsko przeszlifowany, na zbliżeniach widać, że krawędzie desek gdzieniegdzie wystają w stosunku do sąsiednich. 3) Grusza na pokład nie jest najlepszym materiałem, na żaglowcach majtki na okrągło zapier... na szczotkach i pokład był raczej jasny, ew szary - zwykle na pokłady daje się brzozę lub coś w podobnym odcieniu. Uwagi oczywiście odnoszą się do wersji "drewnianej"
I na koniec: Spiesz się powoli, to nie Wyścig Pokoju
I na koniec: Spiesz się powoli, to nie Wyścig Pokoju

Pozdrawiam
-
Dzięki za rady,
uszczelnienie pokładu próbowałem robić czarnym markerem na krawędziach. niestety kolor z markera wnikał w fornir. Kiepsko to wyglądało, więc zrobiłem drugą wersję bez tego.
Co do pośpiechu to raczej się nie spieszę, to co na zdjęciach męczę od stycznia.
uszczelnienie pokładu próbowałem robić czarnym markerem na krawędziach. niestety kolor z markera wnikał w fornir. Kiepsko to wyglądało, więc zrobiłem drugą wersję bez tego.
Co do pośpiechu to raczej się nie spieszę, to co na zdjęciach męczę od stycznia.