Motorówka "Monika"
- futaba
- Kontakt:
Re: Motorówka "Monika"
Bardzo ładna, czysta robota. Może spróbowałbyś pokryć górę sklejką z jakąś okleiną z drewna egzotycznego.
Pozdrawiam
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
- tymin5
Witam. Taki jest plan fornir mahoniowy. Tak naprawdę to Monika jest sprawdzianem moich umiejętności i modelem doświadczalnym przed budową Riva Aquaramy w skali 1:7
.

- Slawek Kromer
Bardzo fajny szkielecik - oby tak dalej
Jak chodziłem do modelarni to zalecałem poszywanie kadłuba jak jest jeszcze na desce montażowej.Pierw dno a potem burty zapobiegało to wypaczenia kadłuba (chyba że wręgi nie były ustawione w osi) Przy obłym kadłubie zaczynałem od burt
Jak chodziłem do modelarni to zalecałem poszywanie kadłuba jak jest jeszcze na desce montażowej.Pierw dno a potem burty zapobiegało to wypaczenia kadłuba (chyba że wręgi nie były ustawione w osi) Przy obłym kadłubie zaczynałem od burt
- tymin5
Też sobie później pomyślałem z tym poszyciem niestety trochę za późno. Narazie nie zauważyłem żeby szkielet się zwichrował. We wtorek będzie kładzione poszycie.
- ostry_gl
Zastanawiam się czy nie bezpieczniej jest zrobić model ze spienionego PCV. Nie jest to tak eleganckie, jak drewno i sklejka, ale woda potrafi być dla tych materiałów bezlitosna. Mimo to Twój klasyczny szkielet jest super 
Pozdrawiam,
Łukasz

Pozdrawiam,
Łukasz
- tymin5
Witam. Wiem że drewno i woda to nie jest dobre połączenie ale właśnie chodzi o klasyczną konstrukcję
Cieszę się że szkielet się podoba, to motywuje do dalszej pracy.
Pozdrawiam Daniel.
Cieszę się że szkielet się podoba, to motywuje do dalszej pracy.
Pozdrawiam Daniel.
- tymin5
- tymin5
- Irek350
- Lokalizacja: {"name":"Polska Pozna\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
No pokaż napęd z bliska. 

- tymin5
Witam. Napęd to tylko "przymiarka" w efekcie końcowym będzie silnik bezszczotkowy.